Criză de Azitromicină în farmacii. Medicamentul este unul pentru tratarea COVID-19

0
580
Farmacie în Constanța

În general, pentru persoanele confirmate sau suspecte de infectie cu COVID-19 care se trateaza acasă se prescrie, pe lângă alte medicamente și antibiototicul „Azitromicină“. Pe principiul stocului de făină, drojdiei și al hârtiei igienice, oamenii au dat buzna în farmacii și au reușit să golească toate stocurile.

Este o criză de „Azitromicină“ în farmaciile din Constanța și se pare că situația se regăsește în toată țara. Stocurile din farmacii și din depozitele farmaceutice au fost epuizate. Cumva, cu rețetă sau fără, au fost cumpărate toate pastilele de antibiotic necesare tratării COVID-19

„În general, la sfârșit de an se înregistrau mici probleme cu medicamentele până la semnarea noilor contracte cu furnizorii. Acum s-a suprapus cu această situație“ a precizat Vasile Rizea, președintele Colegiului Farmaciștilor din România, filiala Constanța.

Situația nu se aplică și spitalelor, care au prioritate în ceea ce privește aprovizionarea cu medicamente.

Vasile Rizea a precizat că o soluție pentru a se putea depăși această situație ar fi ca Ministerul Sănătății să aprobe o suplimentare a stocului de „Azitromicină“ și mai departe producătorul să o accepte.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.