Se schimbă componența comisiei care avizează favorabil sau nu proiectele imobiliare la Constanţa

1
1735

Vineri, 27.11.2020, va avea loc o nouă ședință a Consiliului Local al municipiului Constanța, care va vota și noua componență a Comisiei tehnice de urbanism și amenajare a teritoriului. Aceasta emite puncte de vedere favorabile / nefavorabile / cu condiții cu privire la proiectele imobiliare pentru care se cer certificate de urbanism și autorizații de construcție.

În contextul modificărilor de organigramă produse în urma alegerilor din locale din 27.09.2020, Primăria Municipiului Constanța vrea să desemneze o nouă componență a Comisiei tehnice de urbanism și amenajare a teritoriului. În acest sens, a solicitat propuneri din partea Ordinului Arhitecților din România – Filiala Teritorială Dobrogea, Registrul Urbaniștilor din România – Biroul Teritorial Nord-Est, Direcția Județeană pentru Cultură Constanța, Muzeul de Artă Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Proiect SA Constanța, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Maritimă din Constanța etc.

În urma răspunsurilor acestora, a fost stabilită următoarea componență a Comisiei tehnice de urbanism și amenajare a teritoriului, ce va fi votată pe 27.11.2020 de consilierii locali:

  • specialiști atestați din domeniul ubanismului, arhitecturii: arh. Mihai Isacov, arh. Ignis Nejla Duvagi, arh. Radu Cornescu, arh. Marius Șocarici, arh. Veronica Pribeagu,
  • specialiști atestați din domeniul monumentelor istorice, arheologiei: inspector Mădălina Cliante, prof.univ.dr. Florin Anghel, lect.univ.dr. Cătălin Pavel,
  • specialiști atestați – ingineri construcții, ingineri de rețele edilitare, transport: ing. Gabriela Veriotti, ing. Mircea Munteanu, ing. Gabriela Brândușa Cazacu, șef lucr.univ.dr. Cosmin Filip, șef lucr.univ.dr. Dragoș Florian Vintilă, șef lucr.univ.dr. Gabriela Drăghici, polițist local Oana Daniela Sârbu,
  • specialiști atestați din domeniul sociologiei, economiei, geografiei: prof.univ.dr. Diane Corina Paula Vancea, prof.univ.dr. Elena Cerasela Spătaru, prof.univ.dr. Mircea Adrian Marica, conf.univ.dr. Igor Sîrodoev, prof.univ.dr. Lucica Tofan, conf.univ.dr. Valentin Broască Madăr,
  • arhitectul-șef al municipiului Constanța,
  • președintele Comisiei de specialitate nr. 2 a Consiliului Local – Daniel Gigi Tatu.

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se constituie ca organ consultativ cu atribuții de analiză, expertizare tehnică și consultanță, care asigură fundamentarea tehnică a avizului arhitectului-șef, în scopul îmbunătățirii calității deciziei referitoare la dezvoltarea spațială durabilă.

Comisia nu este abilitată să ofere soluții la proiectele prezentate, ea emite puncte de vedere favorabile / nefavorabile / cu condiții în urma analizei documentației prezentate, în temeiul reglementărilor și regulamentelor în vigoare.

Valentin ISPAS

Citeşte şi:

1 COMENTARIU

  1. Din partea universitatii lipseste marele inginer facut la apelul de seara,Laurentiu Sirbu. Cu acest individ in comisie sigur se va vinde tot municipiul Constanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.