Galerie FOTO. Cum va arăta mastodontul din Piaţa Ovidiu care zace neterminat de ani de zile

1
4288

Clădirea din Piaţa Ovidiu care stă, de ani de zile, în ruină, neterminată, chiar peste drum de Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie Constanţa, îşi va schimba înfăţişarea. Pentru cei care sperau că va avea faţade modificate radical, aşa încât să arate ca o clădire istorică, ei bine, nu! Clădirea va fi în continuare modernă, dar cu mai puţină sticlă decât era plănuită iniţial, şi ar urma să se încadreze cu zona, spun arhitecţii, după modelul altor metropole unde, alături de imobile vechi se regăsesc şi dovezi ale modernismului.

Primăria Constanţa, arhitectul municipiului şi proprietarul clădirii au ajuns la un consens în ceea ce priveşte imobilul, mai exact felul în care va arăta acesta, după finalizarea lucrărilor. Construcţia va fi reluată în scurt timp, se speră, iar Focus Press a intrat în posesia proiectului. Vă prezentăm, în premieră, imagini cu imobilul – aşa cum va arăta el, la final.

Scurtă aducere-aminte

“Istoria” clădirii începe în 1997 , cand moştenitorii familiei Weintraub obţin o autorizație de construcţie de la Primăria Constanța, condusă la aceea vreme de Gheorghe Mihăieş. Doi ani mai târziu, familia în cauză vinde terenul către SC Total Art SRL, firmă care însă intră în faliment. Terenul şi clădirea începută ajung să fie vândute la licitaţie către Finans Bank. În 2006, clădirea, care începuse deja să devină o ruină, este din nou vândută , către SC Tomini Trading.

Câţiva ani mai târziu, şi Tomini Trading vinde clădirea şi terenul către EFG Leasing IFN, care la rândul ei vinde către Oro Invest SRL, unde, în sfârşit, dăm de reprezentantul Ioannis Skantzikas. Acesta a început, imediat după ce a preluat imobilul, demersurile în vederea finalizării lui. Astfel, investitorul a solicitat și a obținut de la Primăria Constanța certificatul de urbanism valabil doi ani de zile pentru reamenajări interioare și modificare față de imobil existent S+P+7E+M-alimentație publică și locuințe.

La scurt timp, demersul s-a împotmolit, în sensul că nu s-a ajuns la un consens în privinţa felului în care să arate clădirea. În mai 2020, proprietarul clădirii, Ioannis Skantzika sdeclara, pentru Focus Press:„Depinde de primărie, să ne dea autorizaţie să renovăm. Suntem dispuşi să facem modificări, dar să fie modern. Avem discuţii cu primăria şi cu arhitectul şef”. „Nu va fi hotel, fiindcă nu avem locuri de parcare, posibil să fie clădire de birouri, încă lucrează la asta arhitectul”.

A.C.

Citeşte şi:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.