Crucea Roşie, 144 de ani de activitate umanitară. Mesajul Majestăţii Sale Margareta: “Sunt recunoscătoare românilor care au parcurs acest drum alături de noi”

0
161

Crucea Roşie Română sărbătoreşte sâmbătă, 4 iulie a.c., 144 de ani de activitate umanitară continuă şi constantă. Iată mesajul Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei române cu prilejul Zilei Crucii Roşii Române:

“Sărbătorim această zi la distanţă fizică unii de ceilalţi, dar simt că suntem mai aproape ca niciodată, voluntari şi personal angajat, uniţi într-un singur gând, acela de a îndeplini misiunea organizaţiei noastre, aşa cum au făcut-o toate generaţiile dinaintea noastră.

Crucea Roșie Română, 144 de ani

LA MULȚI ANI, CRUCEA ROȘIE ROMÂNĂ!Mesajul Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei cu ocazia aniversării a 144 de ani de la fondarea, la 4 iulie 1876, a Societății Naționale de Cruce Roșie din România, sub domnia lui Carol I. Regina Elisabeta, Regina Maria și Regina Elena au fost protectoare și au condus onorific cea mai mare organizație a țării, prezentă alături de soldații români și de populația civilă în grelele momente ale Războiului de Independență, în Primul Război Mondial și în Al Doilea Război Mondial.

Publicată de Familia Regala a Romaniei pe Vineri, 3 iulie 2020

În cei 144 de ani, Crucea Roşie Română a fost întotdeauna aproape de toţi cei care au avut nevoie de ajutor şi de speranţă în vreme de război, foamete, secetă, epidemii sau dezastre naturale.

Astăzi, întreaga lume trece prin momente dificile, iar misiunea noastră este să protejăm viaţa şi sănătatea oamenilor. Ne confruntăm cu un inamic invizibil care provoacă teamă, insecuritate şi incertitudine.

Organizaţia noastră demonstrează, încă o dată, că angajamentul său faţă de umanitate este constant. Prin voluntarii săi, ambasadori ai păcii şi ai solidarităţii, Crucea Roşie Română oferă zi de zi, sprijin uman, material şi logistic, pentru a consolida răspunsul ţării noastre la pandemia COVID-19.

Sunt mândră şi transmit voluntarilor şi angajaţilor Crucii Roşii Române admiraţia mea pentru implicarea, devotamentul şi eficienţa de care dau dovadă.

Sunt recunoscătoare românilor care au parcurs acest drum alături de noi, cu încredere. Mulţumesc donatorilor care s-au mobilizat într-un număr atât de mare şi le urez: “Bine aţi venit în linia întâi!”

Privesc cu încredere spre viitor şi vă rog să ne rămâneţi alături, pentru ca împreună să alinăm suferinţa oamenilor şi să continuăm să scriem istoria binelui.

La mulţi ani, Crucea Roşie Română!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.