Preşedintele Senatului, mesaj de Ziua Independenţei SUA: “Parteneriatul Strategic cu Statele Unite reprezintă unul din pilonii centrali ai arhitecturii de securitate”

0
199
Robert Cazanciuc, preşedintele interimar al Senatului

Relaţia constantă şi privilegiată a României cu Statele Unite ale Americii este una dintre coordonatele cardinale ale politicii externe a Bucureştiului, într-o epocă a schimbărilor accelerate în care, adesea, ziua de mâine nu mai seamănă cu ziua de ieri, afirmă preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc.

În aceste momente inedite, în care starea de incertitudine cauzată de epidemia de COVID-19 tinde să devină noul normal, iar volatilitatea mediului de securitate se menţine ridicată, Parteneriatul Strategic cu Statele Unite reprezintă mai mult ca niciodată unul din pilonii centrali ai arhitecturii de securitate şi de relaţii externe ai ţării noastre“, a scris Cazanciuc, sâmbătă, pe Facebook, într-un mesaj de Ziua Independenţei SUA.

El subliniază că România rămâne pe mai departe un partener european activ care sprijină o relaţie transatlantică solidă.

Interesele noastre comune sunt dublate de valorile şi principiile specifice lumii libere pe care le împărtăşim. Dincolo de bătăliile politice interne, întreg spectrul politic românesc împărtăşeşte această poziţionare. Îmi face o deosebită plăcere să exprim în numele Senatului României cele mai sincere urări partenerilor americani cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor Unite. Senatul României va continua să susţină diplomaţia parlamentară, ca parte a proiectului de intensificare şi aprofundare a colaborării dintre ţările noastre, la nivel strategic, economic şi militar. La mulţi ani, America!“, transmite Robert Cazanciuc. 

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.