Nesimţirea nu trece! Un turist a parcat maşina pe locul pentru persoanele cu handicap, dar nu i-a mers

0
5767
Maşină parcată pe locul pentru persoane cu handicap - Foto: Facebook/Parchez ca un bou

Staţiunile de pe litoralul românesc sunt pline de turişti şi de petrecăreţi, mulţi dintre ei din Bucureşti. În Mamaia şi Constanţa gradul de ocupare este de aproape 100%, astfel dacă mergi la o terasă este destul de greu să găseşti un loc de parcare! Dar de ce să ne strofocăm, când locurile destinate persoanelor cu handicap sunt mereu libere? Probabil asta a gândit şi şoferul unui BMW înmatriculat în Sibiu, atunci când a parcat chiar pe locul pentru persoanele cu handicap într-o parcare din Portul Tomis.

Există unii șoferi care nu țin cont că locurile de parcare sunt de mai multe feluri. Cele pentru handicapați, de exemplu, sunt uneori ocupate de șoferi care nu au probleme medicale, ci doar duc lipsă de spirit civic. Persoana care a parcat în Portul Tomis s-a trezit cu maşina ridicată, cel mai probabil pentru că o patrulă de poliţie se afla prin zonă şi nu a ezitat să îl amendeze pe conducătorul auto.

Amenzile pentru parcarea fără a avea legitimație pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități au crescut semnificativ, ultima majorare fiind aplicată din 2018. Aceasta stabileşte că „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.”, potrivit Codului Rutier.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.