Cu cât vor crește pensiile și alocațiile! Guvernul Orban a stabilit procentul majorărilor promise populației

0
448

Cresc pensiile și alocațiile promise, dar nu vor fi majorările așteptate de români! Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, vorbește despre un procent de 10%, „ca să avem bani şi pentru investiţii”.

Cîțu nu le garantează copiilor că sunt bani și pentru creșterile promise lor prin votul Parlamentului. „La alocaţii, lucrurile sunt mai complicate”, a încercat o explicație șeful MFP luni seară, la Digi 24.

După o serie de explicații greu de digerat, Florin Cîțu a avansat următoarele cifre: „Propunerea mea este de 10% (creşterea pensiilor), ca să avem bani şi pentru alocaţii şi pentru investiţii. Dacă nu facem aşa şi mergem pe direcţie populistă, nu vom avea bani nici de investiţii, nici de de altceva. Suma care mergea la buget din impozitarea pensiilor speciale era de 1 miliard de lei. Cheltuielile în plus pentru pensii, în ultimele patru luni de zile, sunt de 10 miliarde de lei. O creştere cu 10% a pensiilor anul acesta înseamnă un punct procentual la cheltuielile de anul viitor. Deci, asta înseamnă să găsim un punct procentual anul viitor la cheltuieli”.

Referitor la alocații, Florin Cîțu a adăugat că, aici, „lucrurile sunt mai complicate. Va fi şi acolo o creştere, dar trebuie să înţelegem că aceste sume nu au fost incluse în bugetul anului acesta. Sunt de acord că trebuie să creştem şi acolo alocaţiile, dar, repet, facem acest lucru într-un moment de criză economică globală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.