Cu ocazia Zilei Internaționale a Educației, CT BUS suspendă traseele școlare

0
127

CT BUS anunță publicul călător că luni, 5 octombrie a.c., se suspendă traseele școlare – E1, E2 și E3. Această măsura a fost luată deoarece, cu ocazia Zilei Internaționale a Educației, nu se desfășoară cursuri în învățământul preuniversitar.

În această zi preşcolarii, elevii şi profesorii din toata lumea marchează” Ziua Internaţională a Educaţiei” prin diferite manifestări artistice dedicate acestui eveniment, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.

Ziua Internațională a Educației se sărbătorește  în peste 200 de ţări, denumirea ei fiind World Teachers’ Day în engleză sau Journée Mondiale des Enseignants în franceză. În mai multe țări, Zilele profesorilor sunt destinate a fi zile speciale de apreciere a cadrelor didactice. Unele dintre ele sunt sărbătorite la sfârșitul săptămânii, în timp ce altele sunt celebrate în timpul zilelor lucrătoare.

Această zi adună anual sute de mii de elevi şi părinţi din întreaga lume, pentru a aduce un omagiu tuturor cadrelor didactice al căror rol este vital pentru reconstrucţia socială, economică şi intelectuală a fiecărei ţări.

Scurt istoric

În 1994, în data de 5 octombrie, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educatorilor pentru a comemora semnarea, în anul 1966, a Recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic.

Sărbătoarea fost desemnată la 5 octombrie de către UNESCO pentru a marca semnarea, în 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor“ (1966) şi „Recomandarea privind învățământul superior“ (1997), principalele documente de referinţă privind cadrele didactice la nivel internaţional.

Prin urmare, UNESCO a creat această zi pentru a atrage atenţia anumitor guverne asupra condiţiilor rele de muncă în care cadrele didactice îşi desfăşoară activitatea, asupra salariilor mici ale acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.