Toate școlile din municipiul Constanța vor funcționa pe scenariul 2, din cauza creșterii numărului de noi cazuri de infectare cu COVID-19

1
3896
Rechizite pentru elevi

Directorii școlilor din municipiul Constanța au început să anunțe părinții că, de săptămâna viitoare, toate cursurile se vor desfășura conform scenariului 2 (galben – hibrid), nicio unitate de învățământ din municipiul reședință de județ nu va mai funcționa conform scenariului 1 (verde). Astfel, doar elevii din învățământul primar și elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor merge la școală, iar cei din celelalte clase (gimnaziu și liceu) vor participa la cursuri față în față prin rotație, la fiecare două săptămâni, în rest doar on-line.

Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Constanța, acest lucru a fost propus Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (C.J.S.U.) Constanța din cauza creșterii ratei incidenței de infectare cu COVID-19, peste 1/1000 de locuitori. CJ.S.U. Constanța se va pronunța asupra acestei propuneri, cel mai probabil, în această seară, pentru ca decizia să fie valabilă de luni, 05.10.2020. Oricum, luni profesorii sunt liberi, cu ocazia Zilei Internaționale a Educației.

Conform unor surse neoficiale, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a transmis directorilor școlilor și faptul că C.J.S.U. Constanța a decis ca rotația elevilor de la cursuri on-line la cele față în față să se petreacă o dată la două săptămâni de acum înainte, nu în fiecare săptămână.

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.