Proiect de lege pentru amânarea alegerilor parlamentare

0
189
Foto-arhiva

Data alegerilor parlamentare ar putea fi amânată cu 3 luni. Deputatul independent Adrian Dohotaru a depus un proiect de lege prin care propune ca scrutinul pentru alegerea Parlamenului să aibă loc în data de 14 martie, în loc de 6 decembrie, așa cum este deja stabilit. Inițiativa vine după ce Curtea Constituțională a decis că Legislatvul este cel care decide data alegerilor parlamentare, scrie Realitatea.

Potrivit proiectului inițiat de Adrian Dohotaru:

  • Art. 1. – Data alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, organizate ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016, se stabilește în ziua de duminică, 14 martie 2021.
  • Art. 2. – Perioada electorală a alegerilor prevăzute la art. 1 începe la data de 13 ianuarie 2021.

Deputatul independent mai mai vorbește, referindu-se la inițiativă, despre contextul epidemiologic actual, care este caracterizat prin creşterea alarmantă a infectărilor cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) atât în România cât şi în alte ţări din Europa şi din întreaga lume (aşa-numitul „val 2”, mai puternic decât cel inițial din primăvara anului 2020). De asemenea, spitalele destinate COVID-19 și în special secţiile de terapie intensivă care tratează pacienţi cu COVID-19, au o capacitate care nu poate fi practic semnificativ extinsă curând din cauza deficitului de personal medical specializat pentru terapie intensivă. În plus, trebuie avută în vedere și apropierea sezonului rece, care face puțin fezabile soluțiile temporare de tip servicii medicale acordate în corturi, în schimb face iminentă creșterea incidenței cazurilor de gripă sezonieră și a diverselor infecții respiratorii sezonier, mai precizează Dohotaru.

Sursa- Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.