Cu toate că a avut peste 4.000 de contracte cu statul până acum, Opal Construct a înaintat Tribunalului Constanța cererea de a intra în insolvență

1
666

La sfârșitul săptămânii trecute, Opal Construct SRL a înaintat Tribunalului Constanța cerere conform articolului 66 din Legea nr. 85/2014, pentru a intra în insolvență. Primul termen în acest dosar de pe rolul instanței este stabilit pentru 5 august a.c., ora 10.00.

O cerere ce provoacă semne de întrebare, am putea spune, de vreme ce anul trecut societatea comercială a avut o cifră de afaceri de peste 33 de milioane de lei și un profit de peste 800.000 de lei.

Opal Construct este una dintre firmele constănțene „binecuvântate“ în ultimii ani cu multe contracte cu statul și sute de milioane de lei câștigați de pe urma acestora, având ca domeniu preponderent de activitate lucrările de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Conform Hărții Banilor Publici, societatea comercială constănțeană a contractat peste 4.500 de achiziții publice din 2007 până în prezent, dintre care doar 109 în urma unor licitații: restul au fost achiziții directe. În urma acestora, peste 175,4 milioane de lei au intrat în conturile firmei: peste 147 de milioane de lei pentru lucrări de construcții. În județele Constanța și Vrancea, Opal Construct a câștigat cei mai mulți bani: 66 de milioane în Constanța și 78 de milioane în Vrancea. Astfel, de-a lungul anilor, societatea comercială a semnat contracte cu multe primării din județ, cu Aeroportul Mihail Kogălniceanu, Administrația Porturilor Maritime, Ministerul Apărării, Penitenciarul Poarta Albă etc.

În acest an, conform SICAP, firma constănțeană a încheiat șase contracte cu statul, cu Ministerul Apărării și Administrația Porturilor Maritime, pentru furnizare de amortizori de acostare, materiale de construcții, ambarcațiuni și lucrări de construcții. În total, aproximativ 8 milioane de lei.

În prezent, asociații Opal Construct sunt Bogdan Nicolae Grădinaru (96%) și Gheorghe Gherghe (4%), care este și administrator.

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

  1. stiti unde lucreaza sotia domnului BNG? DNA-ul stie? S-au facut cumva legaturile si incearca o scapare de urgenta? Se fac mici pasi pentru a destructura mafia din constanta? pai daca rechinul asta e un guvid mic , ma intreb cum arata unul mare. Stop ca visez deja , nu se va intampla nimic , va obtine insolventa datorita sotiei si toate lucrurile vor fi la fel pentru prostime . noapte buna Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.