Lucrările de reabilitare a altor 27 de străzi din Peninsulă vor demara cel mai probabil la anul: apoi acestea ar trebui să devină mai mult pietonale

3
340

Primăria Constanța implementează, din acest an, cea de-a doua etapă de reamenajare a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului. Lucrările nu vor demara prea curând, în acest moment realizându-se documentația necesară pentru obținerea autorizației de construire.

În februarie a.c., Primăria Constanța a semnat contractul de finanțare europeană pentru a doua etapă de reamenajare a zonei pietonale din centrul istoric al orașului. Un proiect ce ar trebui să conducă la creștea mobilității pietonale, prin reabilitarea a 27 de străzi și alei, și restricționarea în mare parte a accesului mașinilor în această zonă. Vom vedea dacă se va realiza acest lucru, prima etapă neatingându-și mai deloc scopul. Conform proiectului, administrația locală trebuia să limiteze accesul autovehiculelor Peninsulă și majoritatea străzilor să devină pietonale. 

Deocamdată, Primăria a ales firma pentru elaborarea documentației tehnico-economice aferente obiectivului de investiții și, în această lună, pe cea care va promova proiectul: EMSI SRL, al cărei administrator este binecunoscutul Petru Ciprian Hanți, iar asociați Ioan Florin Orlandea (67%) și Simona Irina Jones (33%). EMSI va primi 10.210 lei, fără T.V.A., iar Tehno Consulting Solution SRL, 294.469,68 lei, fără TVA, pentru realizarea documentației necesare obținerii autorizației de construire. Altă firmă cu lipici la contractele cu statul, al cărei unic asociat și administrator este Benian Gheorghe Bălă.

Astfel, în acest moment, proiectul se află în faza de elaborare a Proiectului tehnic și a celorlalte documentații, pentru obținerea autorizațiilor. „Suntem în faza de elaborare documente și obținere avize pentru autorizația de construire. Urmează proiectul tehnic“, ne-au declarat reprezentanții Biroului de presă al Primăriei Constanța.

Apoi, administrația locală va lansa licitația pentru stabilirea constructorului. Acesta va trebui să reabiliteze străzile Ecaterina Varga, Callatis, Zambaccian, Sulmona, Basarabi, Plevnei, Dragoș Vodă, Negru Vodă, Poștei, C.A. Rosetti, Orientului, Gheorghe Șonțu, Grigore Tocilescu, Horia etc. Adică 2.679m, 27 de străzi și alei ce vor fi reamenajate în spații semi-pietonale, destinate bicicliștilor și traficului rutier mult diminuat. Nu se va turna asfalt, ci se vor folosi tot dale din beton și plăci din granit.

Valoarea totală a contractului de finanțare este în sumă de 26.443.554,43 lei.

Valentin ISPAS

3 COMENTARII

  1. Referitor farmaciste- de ce nu sunt selectate cu atentie adica: amabilitate, cinste, colegialitate. De ce unele fac necazuri intre ele? Clientii nu au valoare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.