Cu tot cu cluburi închise, 30.000 de turiști sunt așteptați pe litoral în acest weekend

0
149
Foto-arhivă

Dacă în alți ani erau 40.000 – 50.000 de turişti care veneau pe litoral de 1 Mai, în 2021, la malul mării sunt așteptați între 20.000 – 30.000 de turiști, iar cei mai mulţi vor alege staţiunile Mamaia, Vama Veche şi Mamaia Nord-Năvodari. Asta și pentru că ministrul de Interne, Lucian Bode, spune că turiștii se pot caza pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, însă cluburile vor fi închise inclusiv în noaptea de Înviere, chiar dacă restricțiile de circulație sunt ridicate.

Este destul de clar că anul acesta nu va fi ca în alți ani, însă operatorii de pe litoral își pot deschide afacerile la 1 Mai, având în vedere că anul trecut toate afacerile de pe litoralul românesc au fost deschise la 1 iunie. Însă, pentru că în România campania de vaccinare decurge destul de bine, conform autorităților, zeci de mii de oameni și-au făcut rezervări la mare pentru a petrece sărbătorile pascale.

În ceea ce privește numărul de persoane care vor fi prezente pe litoralul românesc în acest weekend, Corina Martin, președinte de onoare FAPT și proprietara unei agenții de turism, a precizat că

„Așteptăm între 20.000 și 30.000 de turiști pe litoral și ne așteptăm ca și în acest an Mamaia, Mamaia Nord și Vama Veche să fie cele mai căutate destinații pentru că deși cluburile vor rămâne închise totuși primul weekend din sezon este preferat de turiștii tineri și foarte tineri prin tradiție. Sunt hoteluri deschise, sunt locații pentru a servi masa deschise, nu se pune problema neapărat a faptului că nu sunt plajele amenajate suficient pentru că nu este vremea încă de plajă. Cu toate acestea ne așteptăm la o deschidere în siguranță a sezonului”, a precizat Corina Martin.

Precizăm că Primăria Limanu a anunțat, pe pagina oficială de Facebook, că de 1 Mai nici restaurantele nu vor fi deschise după ora 22:00, iar petrecerile de altă dată din Vama Veche vor lipsi pentru al doilea an consecutiv.

De 1 mai, vom fi, la fel ca anul trecut, o destinație model pentru tot litoralul românesc.  Muzica în baruri va avea un nivel redus, în toate locațiile mari se vor respecta regulile, iar activitatea economică va fi oprită la ora 22.00. Ne dorim ca și turiștii să înțeleagă cât este de important să respectăm cu toții regulile! Vrem să evităm situația în care comunitatea din Vamă se aliniază cerințelor, însă vizitatorii nu renunță la petreceri și distracții nocturne și ne transformă toate eforturile într-un exemplu negativ, a transmis primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.