În trecut a jefuit o casă de amanet din Constanța, a bătut un tânăr și a tâlhărit prostituate. Acum s-a reprofilat: face trafic de droguri

0
452
Substanțe suspecte depistate de anchetatori. FOTO Poliția Română

Mai multe persoane  cercetate pentru trafic de droguri și constituire de grup infracțional organizat au fost arestate la Tribunalul Constanța. Unii dintre cei vizați sunt recidiviști, cercetați în trecut pentru multe alte infracțiuni. Acum, înmsă, s-au reprofilat.

Membrii unui grup infracțional organizat au fost arestați, la Constanța, miercuri, 28 aprilie. Unii dintre ei sunt clienți vechi ai oamenilor legii, fiind cercetați în mai multe dosare și având condamnări la activ. Unul dintre ei este Alexandru Florin R., un individ cercetat de DIICOT pentru constituire de grup infracțional organizat și trafic de droguri, în stare de recidivă post-condamnatorie.

El a mai fost cercetat și condamnat pentru o faptă din 2014, când, împreună cu alți indivizi, a pătruns în sediul casei de amanet Concret Finance, situată în zona Tomis III, de unde a furat circa două kilograme de aur. De asemenea, în 2013, acesta a bătut crunt un tânăr, într-un local din localitatea Mihai Viteazu. În sarcina lui s-a mai reținut, la vremea respectivă, faptul că avea ”obiceiul” de a tâlhării prostituate. Acesta s-a sustras, pentru o perioadă, punerii în executare a mandatului emis de instanțe, însă a fost identificat în trafic și escortat la Poarta Albă. Toate acestea se întâmplau în urmă cu circa 5-6 ani.

Un alt individ arestat, marți, în dosarul traficului de droguri este Marian F., tot recidivist, implicat în același jaf de la casa de amanet Concret Finance, din 2014, alături de Alexandru Florin R.

Pe lângă aceștia, au mai fost arestați și Nicolae Sandu S., Viorel M. și Andrei F., cercetați pentru constituire de grup infracțional organizat și trafic de droguri.

Tot pe aceeași dată, a mai fost arestat, într-un alt dosar, și Constantin P., acuzațiile aduse în cazul său fiind de trafic de droguri de risc și de mare risc. De remarcat că arestarea acestuia s-a făcut în baza unui dosar de urmărire penală din 2019.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.