Cu zeci de dosare penale și mai multe condamnări la activ, un tulcean încă le dă bătăi de cap polițiștilor. Cea mai nouă condamnare este fuga de la locul accidentului

0
2397

Un individ din județul Tulcea le dă bătăi de cap polițiștilor de mai bine de 15 ani și se pare că nici în prezent nu dă semne să își revină. Vorbim despre un bărbat care are zeci de dosare penale la activ, pentru infracțiuni de tot felul: furturi, tâlhării, cele mai multe sîvârșite în stare de recidivă post-executorie.

Budi Regep Rua, de 43 de ani, este un personaj de care au auzit toți polițiștii din Tulcea, începând cu cei mai noi, până la cei pensionați. Pe data de 9 februarie 2021, individul a provocat un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane, după care a părăsit locul accidentului fără încuviințarea polițiștilor. Trecând peste unele etape procesuale, pe data de 5 octombrie, Judecătoria Tulcea l-a condamnat pe Budi Regep Rua la un an și nouă luni de închisoare cu suspendare, pentru refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice și pentru părăsirea locului accidentului. Sentința a fost atacată cu apel, care a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța marți, 2 noiembrie.

Așa cum precizam mai sus, acest individ are zeci de dosare penale la activ, pentru multe infracțiuni comise încă de la începutul anilor 2000,  dintre care amintim doar câteva.

Le-a furat banii șe telefoanele unor studenți de la Ovidius, în timp ce dormeau

În luna iunie 2005, bărbatul, care la acea vreme avea 27 de ani,a pătruns într-o cameră din câminul aparținând Universității Ovidius de unde a sustras mai multe telefoane mobile, bonuri valorice si sume de bani. Mai exact, a furat trei telefoane mobile, zece bonuri valorice a 68 de lei, plus alti 95 lei, aparținând unor studenți care dormeau în acel moment. De precizat că pentru acea perioadă, banii furați aveau o valoare considerabilă.

În acel moment, dosarul penal deschis pe numele său era al cincelea de acest gen.

I-a furat banii unui bolnav internat la ”Boli Infecțioase”

În anul 2008, magistrații de la Judecătoria Constanța au emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Regep Rua Budi, sub acuzația de furt calificat. Polițiștii constănțeni au fost sesizați, la acea vreme, de un bărbat care era internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, care a reclamat că i-au fost furați banii. La scurt timp, oamenii legii au reușit să-l prindă pe Regep Rua Budi.  Din cercetări a reieșit că individul se afla în Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și a profitat că Thynn Kyaw, cetățean străin internat în unitatea respectivă, se odihnea. Astfel, tulceanul i-a sustras acestuia, dintr-un portofel, suma de 1.140 dolari. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat părții vătămate, iar hoțul s-a ales cu un nou dosar penal.

A bătut-o pe angajata unui magazin care l-a surprins furând

În 2012, procurorii tulceni au dispus trimiterea în judecată a aceluiași inculpat, recidivist,  pentru săvârşirea mai multor  infracţiunii de furt calificat calificat  şi a unei tâlhării,  în stare de recidivă  postcondamnatorie.

În sarcina lui s-a reținiut că, pe parcursul a două luni, acesta a furat mai multe sticle de whisky şi pachete de cafea din supermarket-uri din Tulcea, iar la data de 8 februarie 2012, după ce  a fost surprins de către o angajată  furând trei pachete de cafea, individul a lovit-o și îmbrâncit-o pentru a-și asigura scăparea.

Revenind în prezent, la o scurtă căutare a numelui Regep Rua Budi pe Portalul Instanțelor de Judecată, apar câteva zeci de cauze înregistrate în mai multe județe ale țării, dar și în străinătate, unele chiar din acest an, toate penale.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.