Cum a încurcat firma unui parlamentar atribuirea contractului pentru mentenanța iluminatului public din Constanța

0
559

Contractul pentru mentenanța iluminatului public din Constanța a fost semnat cu Luxten. Înțelegerea este valabilă 2 luni de zile, fiind soluția găsită de actuala administrație publică locală până la tranșarea situației de la licitația pentru atribuirea unui contract valabil 1 an de zile.

Contractul pentru mentenanța iluminatului public din Constanța a fost adjudecat de Luxten, însă unul dintre participanții la licitație, Euro-Audit Service SRL, a contestat rezultatul. Contestația s-a aflat în soluționare la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, care a întârziat foarte mult să ofere un “verdict”. Răspunsul CNSC a venit, într-un final, contestația celor de la Euro-Audit fiind respinsă. Însă, societatea mai are o variantă, și anume să se adreseze instanței, dacă în continuare se consideră nedreptătiță. În condițiile date, Primăria Constanța a organizat o achiziție directă, valabilă 2 luni. “S-a recurs la această variantă pentru a nu ne trezi în situația în care firma care a contestat să meargă în instanță și să fim blocați, să nu existe serviciu de mentenanță”, au precizat reprezentanții primăriei.

Așadar, la achiziția pentru atribuire directă a serviciului de mentenanță au participat Luxten și Euro-Audit (firmă în care figurează și un parlamentar proaspăt ales – iar legăturile cu județul Constanța le găsiți AICI). Euro-Audit a pierdut în fața Luxten, din cauza prețului.

Primăria Constanța a evaluat acest serviciu la 450.000,00 lei fără TVA, iar Luxten s-a angajat să întrețină iluminatul public contra sumei de circa 380.000 de lei fără TVA.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.