Cum ar arăta Constanța dacă nu ar mai fi ridicat niciun container în care gunoaiele sunt amestecate? De ce nu vor constănțenii să colecteze selectiv?

0
285

Luni noapte, 18 septembrie a.c., containerele de depozitare a deșeurilor de pe 24 de platforme amplasate în zona blocurilor din Constanța nu au fost ridicate, deoarece gunoaiele nu erau depozitate conform.

Inspectorii Polaris au verificat 24 de platforme din cele 450 amplasate în zona blocurilor. Dintre acestea, nici măcar una nu a fost identificată ca având deșeurile depozitate conform: acestea erau aruncate amestecat. Din această cauză, Polaris nu a ridicat niciun container de pe cele 24 de platforme, legea permițând acest lucru.

Polaris a sesizat Primăria Constanța, Garda de Mediu, Direcția de Sănătate Publică și Poliția Locală privind situația din teren, pentru a se aplica măsurile ce se impun.

Controalele inspectorilor Polaris vor continua și se vor intensifica, departamentul de control destinat activității de colectare separată aflându-se în plin proces de angajare inspectori de teren, a anunțat Eduard Martin, reprezentantul companiei Polaris M Holding Constanța.

Din cauza acestei situații și a controalelor anterioare, se nasc mai multe întrebări. Cum ar arăta orașul dacă Polaris ar aplica măsura neridicării pentru toate platformele în care sunt depozitate neconform (amestecat) deșeurile? De ce este greu pentru constănțeni să arunce separat, în două fracții, gunoaiele: rezidual (umed) și reciclabil (uscat)?

Stiu și contează pentru constănțeni că Uniunea Europeană ne obligă să atingem ținte de colectare separată și reciclare? Si că amenzile stabilite de legea națională sunt foarte mari în cazul depozitării amestecate?

„Cât de conștienți suntem că altă soluție nu există, în afară de drumul european privind gestionarea deșeurilor“, mai intreaba Eduard Martin.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.