VIDEO. Cum vrea Primăria să viziteze turiștii și constănțenii centrul orașului?

0
331

Primarul Constanței își dorește ca turiștii să ajungă în centrul orașului folosind transportul în comun, nu mașinile personale. Iar constănțenii să parcheze în zona centrală doar cât își rezolvă o problemă, nu să stea la cafenele cu orele. Opinia sa se reflectă în Regulamentul parcărilor publice propus de administrația locală, pentru decongestionarea Zonei Peninsulare și nu numai, susține edilul-șef.

„Turiștii vor vizita centrul vechi așa cum se întâmplă în toate orașele din Europa. Își vor lăsa mașinile în zona limitrofă centrului, după care se vor urca într-un transport în comun civilizat, care va fi civilizat dacă decongestionăm centrul de mașini.

Măsurile trebuie abordate integrat, nu putem să ne gândim numai la parcări“, a declarat Vergil Chițac miercuri, 3 martie a.c.

Acesta își dorește și ca locuitorii Constanței să nu parcheze pentru multe ore în centrul orașului, tot pentru decongestionarea acestuia. Acesta ar fi și motivul pentru care taxa pentru un loc de parcare în Zona 1 este mare.

„Nimeni nu a abordat filosofia acestui proiect (Regulamentul parcărilor propus de noua administrație locală – n.r.). Primul obiectiv al acestui regulament este să descurajeze parcarea în zona centrală.

Centrul orașului trebuie eliberat de mașini, în special în Zona Peninsulară. Vă place cum arată acum Zona Peninsulară?

Omul trebuie să vină în zona centrală, să își rezolve o problemă, nu să stea 5-6 ore, și să plece de acolo.

Evident, în toată lumea asta, prețurile în centru sunt mari“, a explicat Chițac.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.