Dacă Ghinea demisionează, Cîțu va prelua Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

0
143

Premierul Florin Cîțu a anunțat, la Timișoara, în urmă cu aproximativ o oră, că va prelua interimar conducerea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene dacă actualul ministru, Cristian Ghinea, va demisiona din funcţie.

Sâmbătă dimineața, înainte de a-și prezenta moțiunea membrilor PNL Timiș, în contextul candidaturii la șefia Partidului Național Liberal, prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că dacă miniștrii USR își vor depune demisia, va prelua conducerea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Moțiunea a fost depusă. Ce facem? Guvernăm, mergem înainte, avem în continuare de făcut lucruri. Marţi, rectificarea bugetară pe care o aşteaptă foarte mulţi români. (…) Dacă domnul Ghinea pleacă, voi prelua eu ministerul, pentru a mă asigura că lucrurile merg înainte şi vom accelera procedura, ca să mă asigur că vom avea la finalul săptămânii aprobat PNRR-ul. (…)

Acestea nu sunt momente în care poţi să laşi ţara fără guvern. Cine face acest lucru arată că este iresponsabil şi imaturitate politică “, a declarat Florin Cîțu.

Deși USR și AUR au anunțat depunerea moțiunii de cenzură împotriva sa, premierul consideră că, în continuare, singura soluție pentru România este coaliția de guvernare PNL – USR.

„Am crezut că nu vom mai avea în România un al doilea Dragnea. Dar această alianță USR AUR este tristă, iar colegii de la USR vor trebui să se gândească ce înseamnă să legitimeze un partid ca AUR. Este vorba despre onoare. Când te uiți în oglindă și spui că ai stat lângă AUR, care au un comportament îngrozitor la adresa românilor, aici este o decizie sau o analiză pe care trebuie să o facă singuri.

Îi aștept să se întoarcă, să vină la masă și să discutăm chiar și după ce au depus această moțiune.

Au ales calea extremă, să dea legitimitate unui partid extremist. Cel mai simplu era să vină cu un ministru al Justiției. Așa se rezolva cel mai ușor această criză“, a mai spus Cîțu.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.