Dacă te îmbolnăvești după prima doză, faci rapelul după vindecare!

0
512
Campanie de vaccinare anti COVID-19. FOTO Primăria Constanța

În cazul în care o persoană dezvoltă infecție cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19, aceasta va putea fi vaccinată după vindecare cu a doua doză, în situații excepționale chiar și după 42 de zile.

Vaccinarea antiCOVID a persoanelor care au fost infectate cu SARS-CoV-2 nu este contraindicată, fiind posibilă după vindecare, transmite Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Totodată, în cazul în care o persoană dezvoltă infecție cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19, aceasta va putea fi vaccinată după vindecare pentru rapel, prin continuarea schemei de vaccinare, fără reluarea primei doze.

Pentru situațiile în care o persoană căreia i s-a administrat prima doză de vaccin Pfizer împotriva COVID-19 are contraindicații temporare pentru cea de-a doua doză, administrarea rapelului va putea fi amânată până la un interval optim de maximum 42 de zile. În situații excepționale, rapelul poate fi administrat și după această perioadă, potrivit Grupului de comunicare al C.N.C.A.V.

În cazul vaccinului Moderna, intervalul optim de amânare a dozei de rapel este până la 35 de zile, însă, în situații excepționale, rapelul poate fi administrat și după această perioadă.

De asemenea, dacă o persoană prezintă reacție anafilactică după administrarea primei doze de vaccin tip ARNm nu va mai primi a doua doză, fiind recomandată reluarea vaccinării cu un alt vaccin fabricat după o tehnologie diferită.

În plus, pentru situațiile în care cea de-a doua doză de vaccin se administrează, accidental, la mai puțin de 21 de zile de la efectuarea primei doze, nu mai este necesară efectuarea unei alte doze de rapel.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.