Prognoza meteo: Vin ninsorile în Dobrogea: temperaturi minime de până la -12 grade Celsius

0
9675
Utilaj de deszăpezire

Administrația Națională de Meteorologie (AMN) informează cum va fi vremea în această săptămână în Dobrogea. De vineri se anunță precipitații care se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 și -1 grade Celsius, iar cele minime între -12 și -6 grade Celsius.

Miercuri, 10 februarie a.c., ora 8.00- Joi, 11 februarie a.c., ora 8.00

Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime între 12 și 18 grade, iar cele minime între 5 și 8 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la începutul și sfârșitul intervalului. Izolat va fi ceață.

Joi, 11 februarie a.c., ora 8.00- Vineri, 12 februarie a.c., ora 8.00

În cursul zilei, vremea va fi deosebit de caldă, apoi va intra într-un proces de răcire. Cerul va fi variabil, mai mult noros spre seară și noaptea. Pe arii extinse vor fi precipitații, la început ploaie (și sub formă de averse, posibil însoțite de descărcări electrice), apoi vor predomina ninsorile. Vântul se va intensifica treptat și noaptea va avea rafale de peste 60 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 17 grade, iar cele minime, în scădere semnificativă față de noaptea precedentă, vor fi cuprinse între -7 și -1 grad.

Mare atenție la schimbarea majoră de temperatura de joi spre vineri când va avea loc și transformarea precipitațiilor din ploaie în lapoviță și ninsoare”, a declarat Marius Coțofan, directorul Centrului Meteorologic Regional Dobrogea.

Vineri, 12 februarie a.c., ora 8.00- Sâmbătă, 13 februarie a.c., ora 8.00

Vremea se va răci accentuat și local va fi geroasă noaptea și dimineața, iar vântul intens va amplifica senzația de frig. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului, când, pe arii restrânse va mai ninge slab, dar viscolit. Vântul va avea intensificări susținute ziua, cu rafale de peste 60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 și -1 grad, iar cele minime între -12 și -6 grade.

Sâmbătă, 13 februarie a.c., ora 8.00- Duminică, 14 februarie a.c., ora 8.00

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 și -1 grad, iar cele minime cuprinse între -10 și – 7 grade.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.