Dan Turturică este noul președinte al Televiziunii Române. Cine sunt membri Comisiilor de Administrație

0
80

Luni, în plenul comun al Parlamentului, au fost votați președinții Comisiilor de Administrație de la Societatea Română de Radiodifuziune și Societatea Română de Televiziune. Cei doi președinți au fost propuși de PNL și de Guvernul interimar.

Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune va fi condus de jurnalistul Dan Turturică, el fiind propunerea Guvernului interimar. Acesta a primit 249 de voturi ”pentru” și 89 de voturi ”contra”.

De cealaltă parte, Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune va fi condus de către Răzvan Dincă, propunerea social-democraților. Acesta a primit 250 de voturi ”pentru” și 94 de voturi ”împotrivă”.

Amintim că votul a fost secret, cu bile albe. Cei doi președinți au fost aleși pentru un mandat de 4 ani. Pe lângă cei doi președinți, plenul Parlamentului s-a reunit luni pentru a-i vota și pe membrii consiliilor de administrație ale Societății Române de Televiziune și Societății Române de Radiodifuziune.

Membrii titulari ai Consiliului de administrație al Societății Române de Televiziune sunt: Georgică Severin, Lucian Ghimişi şi Anca Dindirică, toţi trei propuşi de către PSD, Radu Carp şi Mihai Firică propuşi de către PNL, Valentin- Andrei Enescu – USR, Hajnalka Nagy-Debreczeni – UDMR, Dorothea Ionescu – AUR, Christel Ţopescu propus de către Administraţia Prezidenţială), Dan Cristian Turturică propus de către Executiv), Dietlinde Dinesz şi Gabriela Luminiţa Iordănescu, Borislav Velmirovici propus de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.