Începând cu 1 decembrie, constănțenii vor putea admira iluminatul festiv de un milion de euro

3
2080

Iluminatul festiv în valoare de un milion de euro va putea fi admirat începând cu data de 1 decembrie a.c. în orașul nostru. Dacă anul trecut Constanța a dus lipsă de aranjamente festive, anul acesta avem un total de 4.381 de instalații. Preţul de un milion de euro este alocat pe o perioade de 76 de zile, 15 zile pentru montaj, 15 pentru demontaj, iar restul de 46 de zile ne rămân pentru a putea admira iluminatul festiv în orașul nostru, după o pauză în care sărbătorile trecute de Crăciun nu au fost „afișate” în public.

„Începând cu 1 decembrie instalaţiile vor fi pe arterele principale. Se va continua pe toate arterele prevăzute în contractul de iluminat în parcuri, în piaţa Ovidiu, în intersecții și în sensuri de giratoriu. În total vor fi 4.381 de instalații. Prețul include montajul, demontajul și chiria, toate datele sunt aflate în contract, iar în contract sunt trecute 76 de zile, 15 zile maxim pentru montaj, 15 pentru demontaj, de aici putem deduce că vor rămâne în termen 46 de zile de la 1 decembrie până la 15 ianurie, aproximativ, că nu vor fi toate montate și demontate în aceeași zi. Aşadar, se va începe cu arterele principale la începutul lunii decembrie și se continuă conform contractului, cu artere, străzi, parcuri ș.a. Toate datele sunt online, atât contractul cât și documentația care a stat pe baza licitație, procedura a fost demarată în cursul lunii iulie a acestui an”, a declarat, pentru Focus Press, Alin Vintilă, purtător de cuvânt a primăriei Constanța.

Conform contractului din Constanța, sunt prevăzute următoarele loturi:

LOT I – Iluminat festiv al străzilor din municipiul Constanța se va realiza pe șoseaua Mangaliei, bulevardul 1 Mai, bulevardul 1 Decembrie, bulevardul Alexandru Lăpușneanu,  bulevardul I.C.Brătianu, stradă Dezrobirii, strada Soveja, bulevardul Tomis, bulevardul Ferdinand, bulevardul  Mamaia, strada Termele Romane, cu intersecțiile și sensurile giratorii aferente, precum și intrările în oraș.

LOT II – Iluminat festiv în zona Peninsulară – Piața Ovidiu (Revelion) se va realiza în Piața Ovidiu.

LOT III – Iluminatul festiv în Parcul Tăbăcăriei, zona Țara Piticilor (Orășelul Copiilor) se va realiza în Parcul Tăbăcăriei, zona Țara Piticilor.

A.M.

3 COMENTARII

  1. Și din nou iluminat doar in zonele din centru, că pentru restul nu exista sărbători, lăsând la o parte faptul că e pandemie și banii putea fi cheltuiți altfel. Să înțelegem că primăria nu își face proprietate aceste beculete ci doar le închiriază, minunat alta firma de partid primește o primă de Crăciun, in timp ce constanta primește o palmă.

  2. Si vor pregati banii pentru taxa de 50 de lei pentru amenajat noi spatii verzi, in loc sa ia inapoi parcurile retrocedate rechinilor imobiliari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.