Daniel Rafte a fost condamnat pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreși: a continuat lucrările la un bloc, deși instanța îl obligase să le stopeze

2
8456
Daniel Rafte

Constănțeanul Daniel Rafte, controversatul investitor, a fost condamnat pentru continuarea unor lucrări la un bloc, deși exista o hotărâre judecătorească prin care era obligat să le stopeze.

Potrivit acuzațiilor, Daniel Rafte a fost trimis în judecată pe data de 25 mai 2020, fiind acuzat de nerespectarea unei sentințe civile. Mai exact, afaceristul a ignorat o hotărâre judecatorească care îi interzicea să continue lucrările privind ridicarea unui imobil. În această cauză este vorba despre doi reclamanți, soții Cătălin și Maria Mirea, care au ridicat pretenții în legătură cu imobilul situat pe strada Primăverii din Constanța, pentru care Rafte a fost somat să stopeze lucrările.

 Nu s-a conformat și și-a văzut de treabă liniștit, motiv pentru care a intrat în conflict cu prevederile art. 24 lit. b din Legea nr 50/1991 Republicată, fiind urmărit penal, apoi deferit justiției.

Odată ce cercetarea judectorească a ajuns la final, Daniel Rafte a fost condamnat la o pedeapsă  constând în 3 luni de închisoare. Instanșa a dispus amânarea pedepsei, iar sentința nu este definitivă, așa cum se poate vedea în minuta instanței:

Stabilește pedeapsa de 3 luni închisoare în sarcina inculpatului R.D pentru săvârșirea infracțiunii de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii, faptă prevăzută și pedepsită de art. 24 lit. b) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii – republicată. Amână aplicarea pedepsei de 3 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri (…) Obligă inculpatul la plata sumei de 800 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat, din care suma de 200 lei este aferentă urmăririi penale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Pronunțată, după redactare, prin punerea hotărârii la dispoziția părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. (1) Cod procedură penală, astăzi, 23 decembrie 2021”.

De precizat că Daniel Rafte mai apare și în alte dosare în leătură cu aceste imobile e care le-a ridicat prin oraș, mai mult  sau mai puțin legal.

Daniel ALBU

2 COMENTARII

  1. ȘI LEGEA NU SE APLICA PENTRU EI. CERCETAȚI MAI BINE SA VEDETII CE NEREGULI AU FĂCUT LA PARCUL AUTO UNDE EL ȘI ODAGIU AU TRAS TARE OCOLIND STATUL CU OBȚINEREA TVA DIN IMPORTUL AUTO DARCINE SA II TRAGĂ LA RĂSPUNDERE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.