VIDEO. Florin Goidea, directorul general al Portului Constanța: “Spitalul de Boli Infecţioase a fost cel mai important obiectiv în care ne-am canalizat noi sponsorizările”

0
5075

În Portul Constanța, unul dintre principalele porturi maritime din Europa, s-au făcut investiții destul de importante, în acest an, atât din fonduri propii, cât și din fonduri europene, după cum ne-a declarat chiar directorul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, Florin Goidea, în cadrul unui scurt interviu. Iar investițiile nu se opresc aici și urmează o serie de proiecte de dezvoltare, utile atât activității portului, cât și a navelor care sosesc la Constanța.

Reporter: Vă rugăm să e prezentați un raport succint al principalelor investiții pe care le-ați făcut în acest an în ceea ce privște Portul Constanța

Florin Goidea: În acest an s-au făcut investiții atât din fonduri proprii, cât și din fonduri europene, am încheiat două proiecte foarte importante, și anume dana  de mare adâncime, dana 80 de operare, care și-a și dovedit eficiența pentru că, așa cum se știe, dincolo de Zimnicea trebuie să mergi cu barjele încărcate plin pe plin. Atunci au venit cu cereale și au plecat cu minereuri.

Un alt proiect a fost dragajul de investiții, parte din dragajul Portului Constanța, care a avut o valoare de 114 milione de lei și care a fost încheiat. Mai urmează mici rectificări în portul de lucru. Aceste două proiecte s-au încheiat, însă avem în desfășurare modernizarea drumului de la Poarta 10 bis  la poarta 10, avem “Protectul” despre care am mai vorbit, cu stație de epurare modernă, avem electricele, un proiect “Electrice 1” pentru care acum am semnat contractul pentru modernizarea infrastructurii electrice a Portului Constanța, urmează “Electrice 2”, este studiul de fezabilitate în curs de elaborare, după care Programul 21 – Exercițiul financiar 21-27, vom căuta o axă prin care să accesăm fonduri europene. Așa cum vam spus, sunt foarte multe proiecte pe care leam închi sau sunt în curs de desfășurare pe fonduri proprii, în valoare de 213 milioane de lei.  Digul de nord, care este în licitație acum,  și el va fi de 108 ilioane de lei pe un termen de 4 ani.

Rep.: Ce ne puteți spune despre atragerea de noi parteneri în ceea ce privește Portul Constanța pentru anul 2022?

Florin Goidea: Pentru 2022 încercăm atragerea partenerilor în așa fel încât să putem crea o zonă industrială, atât prin dezvoltarea unor zone noi ale portului, cât și prin găsirea unor soluții de colaborare a respectivelor entități cu operatori portuari care au spațiu și logistică să facă acest lucru.

Rep.: Care sunt noutăţile despre turismul de croazieră?

Florin Goidea: Această industrie, a turismului de croazieră, este încă în criză. Pentru anul acesta, 2021, au fost programate 30 de nave de croazieră, dar a venit numai una. Pentru anul viitor avem 36 de nave programate, dar nu aș putea să vă spun câte vor veni. Deci este foarte clar că industria aceasta este încă în criză.

Rep.:  Se știe că v-ați implicat în problemele comunității. Ce ne puteți spune despre ajutorul pe care l-ați acordat Spitalului Municipal de Boli infecțioase, pentru că știm că ați contribuit și dumneavoastră cu ceva?

Florin Goidea: Da, am contribuit, dar nu aș vrea să spun suma de bani pe care am dat-o, doar că a fost cel mai important obiectiv în care ne-am canalizat noi sponsorizările APC-ului, către acest Spital de Boli Infecțioase. Tot timpul am dorit și a fost unul dintre dezideratele mandatului meu ca Portul să fie alături de societatea Constanței, alături de comunitate, iar prin diverse acțiuni am căutat să arătăm că portul este alături de această comunitate.

Rep.:  În încheiere vă rugăm să le adresați cititorilor noștri un mesaj ca de sfârșit de an.

Florin Goidea: Le urez multă sănătate, pentru că este extrem de important să fie sănătoși, atât dânșii, cât și familiile lor, și să le meargă bine.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.