Dănuț Căpățână, la Curtea de Apel Constanța, în dosarul în care a primit 10 ani de închisoare

0
690
Dănuţ Căpăţînă, sursa foto: adevarul.ro

Danuț Căpăţână, fostul manager al Spitalului Județean Constanța, și-a retras apelul privind revizuirea cauzei, în dosarul condamnat la o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

La doi ani de la condamnare, Dănuț Căpățână, fostul director general al celei mai mari unități spitalicești din județul Constanța, acuzat de fapte de corupție, a cerut revizuirea cauzei. Pe data de 18 iunie a.c., solicitarea sa a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța care, o lună mai târziu, a respins-o ca nefondată. Așa cum era firesc, hotărârea Tribunalului a fost atacată cu apel, iar după mai multe termene, Căpățână și-a retras apelul declarat. Dar tot va trebui să achite o taxă de 500 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată către stat.

Dănuț Căpățână a fost judecat și condamnat pentru externalizarea serviciilor de recepţie şi secretariat din Ambulatoriul spitalului, prin simularea unor proceduri de achiziţie publică.

Procurorii DNA au stabilit că fostul manager a dat aceste servicii unei companii care era controlată de fosta lui soţie. De asemenea, serviciile respective au fost achiziţionate la preţuri supraevaluate faţă de costul efectiv al acestora, în vederea obţinerii unor foloase necuvenite pentru sine în valoare de peste 300 de mii de euro.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.