Darius Vâlcov, condamnat la șase ani de închisoare: Poliția Capitalei a demarat procedurile de căutare a fostului ministru de Finanțe

0
199
sursa foto: gov.ro

Poliția Capitalei a demarat procedurile de căutare a fostului ministru de Finanțe Darius Vâlcov, condamnat, marți, la șase ani de închisoare.

Ce a transmis Poliția Capitalei:

La data de 2 mai 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale au primit un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, de 46 de ani.

Cel în cauză este condamnat de Tribunalul București la o pedeapsă privativă de libertate, de 6 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani și trafic de influență, sentință rămasă definitivă prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

La acest moment se desfășoară activități specifice, în vederea depistării persoanei în cauză”.

Context:

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat marți pe fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov la 6 ani de închisoare în ”dosarul tablourilor”. Sentința e definitivă. Vâlcov, fost primar în Slatina și ministru în guvernele Ponta și Dăncilă, a fost unul dintre cei mai loiali colaboratori ai lui Liviu Dragnea, conform G4media. Darius Vâlcov era plecat în Italia în urmă cu câteva luni, potrivit unor surse oficiale. El a lipsit de la mai multe termene ale procesului de la Curtea Supremă.

În 2018, un complet de trei magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), în condamnase în primă instanţă pe Darius Vâlcov la 8 ani de închisoare pentru corupţie. Vâlcov este acuzat în două dosare penale aflate pe rolul instanţelor de un prejudiciu de aproape 3 milioane de euro şi are sechestru pe bani şi bunuri (printre care 3 lingouri de aur, 172 de tablouri şi piese de mobilier) în valoare de doar 2 milioane de euro.

P.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.