De ce a fost Nomadland printre principalii nominalizați la Oscar 2021?

0
41
New Cumberland, PA, USA - February 3, 2015 : Illustrative editorial showing the Academy Awards statue known as Oscar with an old time movie reel on the iconic red carpet

După premiera din septembrie a anului trecut, Nomadland a devenit primul film care a obținut primul loc atât la festivalul internațional de film din Veneția cât și cel din Toronto în același an. Chloe Zhao a devenit luna trecută prima femeie de origine asiatică și a doua femeie care a câștigat vreodată premiul de cel mai bun regizor la Globurile de Aur, unde filmul Nomadland a primit premiul de cea mai bună dramă.

O victorie pentru China și chinezii de pretutindeni

Victoria lui Chloe Zhao de la Globurile de Aur a fost în mare parte descrisă ca o victorie pentru producătorii de filme din China, unde sunt prezente mai rar descrieri realiste ale vieții moderne, iar chiar și Zhao a avut probleme pentru comentariile sale care au fost văzute drept critice pentru țara ei de origine. În presa chineză, însă Zhao a fost numită drept “mândria Chinei”, datorită succesului ei.

Născută Zhao Ting în 1982 având un tată care era managerul general al unei companii siderurgice a statului Chinez, regizoarea își amintește de viața ei în Beijing care i-a determinat  “setea” de peisaje sălbatice și cu care a făcut paralele puternice între film și viața ei, iar mama sa vitregă, Song Dadan este o cunoscută actriță de comedie care i-a susținut mereu ambițiile cinematice.

Inspirația din cărți și din viața reală

În ziua de azi, tot mai multe sectoare ale industriei de divertisment sunt inspirate din cărți și din viața reală, de la jocuri precum The Witcher,la filmul Poker, inspirat din jocuri de noroc precum cele de pe https://casino.netbet.ro/ și seriale precum All American, inspirat din viața reală a unui sportiv.

Nomadland, la rândul lui combină inspirația din cartea al cărui nume îl poartă cu povești reale ale unor nomazi. Cartea adaptată se focusează pe americanii mai bătrâni care au luat-o la pas în căutarea unui loc de muncă după criza financiară din 2008. Spre deosebire de carte, au fost adăugate mai multe personaje pentru a include poveștile a mai multor nomazi reali.

Utilizarea oamenilor reali a fost cheie

Unul dintre elementele cheie care au făcut ca filmul Nomandland să aibă un succes major a fost utilizarea oamenilor reali spre deosebire de actori de meserie. Acest element a făcut ca filmele sale să fie mai credibile și să susțină partea emoțională a firului narativ fără evenimente, punctat cu elemente de dramă, precum în filmul Nomadland. În acesta din urmă, personajul lui David Strathairn, sparge un set de farfurii îndrăgite, pe care Fern le primise de la tatăl ei, unul dintre puținele lucruri importante pe care le-a luat cu ea în călătorie.

Nomadland a primit o aclamare aproape unanimă, elementul cheie care a dus la succesul acestui film fiind atenția acordată unei zone mai puțin prezentă în cinematografie. Focusul pe o femeie singură cu vârsta peste 60 de ani care a luminat o Americă ce rareori atrage atenția generală. Acest factor, alături de înlocuirea actorilor de meserie cu oameni obișnuiți, cu emoții reale, au făcut ca această capodoperă să fie una de succes.

Gânduri finale

În ziua de azi, nominalizările la Oscar sunt din ce în ce mai greu de obținut. O poveste originală și actorii care își joacă rolul perfect nu mai sunt etalonul. Regia și tehnicile utilizate trebuie să fie cât mai creative.  Nomadland, a reușit să combine toate elementele unui film de succes, iar dacă nu v-a convins încă descrierea acestuia, cu siguranță vizualizarea lui vă va oferi răspunsul adevărat referitor la motivul numeroaselor nominalizări la Oscar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.