De ce demisionează pe capete asistentele de la Spitalul de Boli Infecţioase? Iată ce salarii au cadrele medicale

0
3285
Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa demisionează după ce se confruntă cu virusul SARS-CoV-2. Anunţul a fost făcut chiar de către primarul Constanţei, Vergil Chiţac, cu ocazia celei mai recente şedinţe a Consiliului Local Municipal.

„Se vacantează posturi pentru că medicii își dau demisia pentru că unii se îmbolnăvesc și pleacă, își dau demisia. Angajații se pozitivează cu coronavirus și își dau demisiile. Nu mai doresc sa vină la muncă. Legislația actuală permită angajarea rapidă și în contextul acesta, am primit un referat pentru a modifica statul de personal. Cinci noi asistente la Terapie Intensivă, patru muncitori pentru stația de oxigen și un brancadier“, a motivat Vergil Chiţac iniţierea proiectului privind angajarea de personal, pe perioadă determinată, în unitatea medicală.

Spitalul de Boli Infecţioase funcţionează în prezent ca Spital COVID, fiind supra-încărcat cu pacienţi: conform raportării de duminică, sunt ocupate toate cele 120 de paturi, plus 8 paturi suplimentare.

Prin urmare, situaţia este dificilă pentru angajaţii din această unitate medicală, unde în ultimele 24 de ore au decedat 3 persoane infectate cu COVID. Pentru cei care se întreabă dacă angajaţii Spitalului de Boli Infecţioase sunt renumeraţi conform efortului, ei bine, răspunsul este: cu excepţia muncitorilor, brancardierilor şi asistentelor, medicii au salarii frumoase, însă şi riscurile sunt pe măsură!

Dacă ne referim la salarii, câteva exemple ne vin la îndemână: conform declaraţiei de avere, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Constamţa, Stela Halichidis, a încasat în 2019 suma de 169.639 lei. Adică, puţin 14.136 de lei lunar. O sumă mai mare a încasat, ca angajată a spitalului, medicul Roxana Cernat, care a trecut în declaraţia de avere aferentă anului 2019 suma de 196.785 lei. În privinţa asistenţilor, asistent medical coordonator Monica Cornea declară că a încasat, în 2019, suma de 69.249 lei, adică 5.770 lei. O altă asistentă din cadul unităţii medicale declară un salariu de 4.728 de lei lunar. Cu alte cuvinte, salarii bune, dar nu suficient de motivante încât să-şi pună în pericol, zi de zi, vieţile lor şi ale familiilor.

A.C.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.