Verdict în cazul individului care a fugit de poliţişti, iar pasagerul din dreapta a fost împuşcat mortal în timpul urmăririi

0
1344
Polițiștii au răspuns apelului. FOTO Cătălin SCHIPOR

Individul din Săcele, care a fugit de polițiști la volanul unei mașini pe care o conducea beat și fără a avea permis, a fost condamnat definitiv. Este vorba despre cazul din luna decembrie a anului trecut când bărbatul a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor, continuându-și drumul, totul culminând cu moartea unui pasager, împușcat de polițiști în timpul urmăririi.

La vremea respectivă s-a reținut că o patrulă formată din doi poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat, pe bulevardul Năvodari, un autoturism care avea parbrizul spart, motiv pentru care au făcut semnal de oprire pentru şoferul respectiv. Maşina nu a oprit, iar poliţiştii au pornit în urmărirea acesteia. În timpul urmăririi poliţiştii au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, dar autoturismul şi-a continuat deplasarea. Autoturismul şi-a continuat deplasarea până în zona unei bariere de cale ferată, iar aici poliţiştii au încercat din nou oprirea maşinii, iar apoi au tras un foc de avertisment în plan vertical şi alte cinci spre autoturismul care făcea manevre de întoarcere. La un moment dat, maşina respectivă s-a îndreptat intenţionat către poliţişti, iar aceştia au fost nevoiţi să se retragă în autospecială.

La intrarea în localitatea Corbu, autoturismul a virat la dreapta pe un teren agricol, unde a fost abandonat, iar două persoane au fugit de la faţa locului. O altă persoană a fost găsită de poliţişti pe bancheta din spate, fiind vorba despre un bărbat, inconştient, care avea o plagă împuşcată la nivelul capului. Victima era în comă şi a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanţa unde a murit ulterior. Oamenii legii au reușit să identfice persoanele implicate, iar bărbatul aflat la volan, D.V. Hrișcu, de 32 de ani, din Săcele, a fost reținut, apoi, după câteva luni, arestat. Tribunalul Constanța l-a găsit vinvat pentru ucidere din culpă, conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis, aplicându-i pedeapsa de trei ani și două luni de închisoare cu executare, pedeapsă menținută și de Curtea de Apel Constanța, care a respins, joi,26 noiembrie, apelul formulat de inculpat.

DanieL ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.