De luni se vor distribui vouchere, de 100 de lei, persoanelor vaccinate antiCOVID

0
3024

Vești bune pentru cei care se vor imuniza împotriva COVID-19. De luni, 25 octombrie a.c., se vor distribui vouchere în valoare de 100 de lei, sub forma a cinci tichete de masă, cetățenilor care aleg să se vaccineze. Vor beneficia de acest voucher persoanele care s-au vaccinat începând cu data de 31 august a.c.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a semnat, la data de 10 septembrie a.c., Ordinul privind acordarea alocației de hrană, sub forma tichetelor de masă, persoanelor care se vaccinează, cu schema completă, împotriva virusului SARS-CoV-2.

Conform ordinului, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază de o alocație de hrană în valoare de 100 de lei, sub forma a cinci tichete de masă.

Persoanele vaccinate cu schema completă vor putea intra în posesia acestora la centrul de vaccinare, la cabinetul medicului de familie sau la ambulatoriul de specialitate, în funcție de locul în care s-a efectuat imunizarea, în baza registrului de evidență operat. Voucherele se pot ridica în termen de 60 de zile de la data inoculării ultimei doze.

Vor beneficia de vouchere toate persoanele care s-au imunizat după intrarea în vigoare a ordonanței de urgență ce prevede acordarea voucherelor în valoare de 100 de lei persoanelor vaccinate antiCOVID cu schema completă, respectiv începând cu data de 31 august a.c.

Reamintim că, pentru accelerarea campaniei de vaccinare, Guvernul României a adoptat, în 30 august a.c., o ordonanță ce prevede acordarea voucherelor în valoare de 100 de lei persoanelor vaccinate antiCOVID.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.