Nicu Lascu, președintele TSD Constanța: „Am demarat o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea prețului energiei termice și gaze“

0
514

Președintele Organizației de Tineret Social Democrat a municipiului Constanța, Nicu Lascu, a prezentat, în cadrul unui interviu acordat cotidianului Focus Press, activitatea tinerilor din partid în această perioadă. Totodată, acesta a prezentat ce soluții au tinerii social-democrații pentru unele probleme ale populației.

Din momentul preluării funcției de președinte al TSD Constanța, Nicu Lascu, împreună cu cei peste 100 de membri ai organizației, au mers în cartierele constănțene pentru a sta de vorbă cu cetățenii. Scopul principal al acestuia este ca numărul membrilor să crească semnificativ în următoarea perioadă deoarece, susține acesta, foarte mulți tineri se arată interesați de a face parte dintr-un partid politic. În plus, el consideră că organizația tinerilor social-democrați din orașul de la malul Mării Negre este cea mai implicată în viața cotidiană

„Am preluat în luna martie a anului acesta Organizația TSD Constanța. A fost ca o provocare. Primele noastre obiective sunt de a crește organizația de tineret. Până în momentul de față, suntem puțin peste 100 de membri activi, sperăm să creștem mult mai repede în viitorul apropiat.

Considerăm că acțiunile noastre au avut un impact foarte mare asupra tinerilor și constănțenilor, în general. Tinerii se arată interesați de politică. Scopul meu ca președinte al TSD Constanța este să le aduc la cunoștință că trebuie să se implice în dezvoltarea orașului Constanța, fie că fac parte din PSD sau alte partide politice, ori alte organizații, ONG-uri. De exemplu, cum este Asociația Elevilor din Constanța, unde tinerii, elevii sunt foarte implicați. Un lucru care este foarte apreciat și astfel încurajăm toți tinerii. Ei cred că avem cea mai bună viziune, fiindcă suntem cea mai vocală organizație de tineret din județul Constanța“, a declarat Nicu Lascu pentru Focus Press.

Pentru că au luat la pas Constanța și au discutat cu cetățenii, aceștia le-au expus problemele cu care se confruntă. Multe dintre ele vizează mizeria din zonele în care locuiesc, lipsa spațiilor verzi, a locurilor de joacă, cele existente fiind chiar vandalizate, drept pentru care membrii TSD au demarat o acțiune de igienizare a mai multor parcuri, ba chiar și refacerea unor locuri de joacă, cum ar fi cele din zona Baba Novac și Intim. Aceste acțiuni vor continua în perioada următoare.

„În momentul de față sunt destul de multe probleme în tot orașul Constanța. Am avut o acțiune și cu seniorii Organizația PSD Constanța, anume «Consilieri pentru o zi». Am mers peste tot în Constanța, am vorbit cu foarte mulți constănțeni și am cules mai multe informații. În baza acestora, am demarat mai multe acțiuni, cum ar fi cele de ecologizare, igienizare a unor parcuri. Am mers în zona Baba Novac, Intim, absolut toți membrii s-au implicat, am defrișat bălăriile, am refăcut parcurile ce au fost lăsate în paragină, am vopsit. Ne implicăm activ în viața constănțenilor. Vrem să oferim și copiilor un loc sigur în care se pot juca“, a explicat președintele TSD Constanța.

Tinerii social-democrați din Constanța au strâns semnături pentru plafonarea prețului energiei termice și gaze

O altă problemă de actualitate și destul de gravă cu care se confruntă și constănțenii este cea a majorării prețului energiei. Așa că tinerii social-democrați au întreprins o campanie de strângere de semnături. Se intenționează a se depune un proiect de lege în Parlament privind plafonarea prețului energiei termice și gaze iar la nivelul municipiului Constanța s-au strâns aproximativ 1.000 de semnături:

„O altă acțiune pe care am avut-o destul de curând, ce a fost salutată de foarte mulți constănțeni, strângerea de semnături pentru plafonarea prețului energiei termice și gaze. Am avut o reacție neașteptată din partea constănțenilor, vă spun sincer că erau în jur de 10-15 persoane la fiecare membru TSD, pentru a semna. Am strâns în jur de 1.000 de semnături pe municipiul Constanța, dar campania este pe județ. Vineri (22 octombrie a.c. – n.r.), acestea se vor aduna din toate organizațilei, se vor centraliza. Vom ieși cu declarații legate de acest subiect. Acestea, ulterior, se vor trimite la București și se va depune, săptămâna viitoare, un proiect în Parlament, pe care sperăm că parlamentarii îl vor vota. Nu e un moft al PSD sau un joc politic, ci o necesitate pentru cetățeni. Vorbim acum despre maturitate politică“, a precizat Nicu Lascu.

Nicu Lascu a vorbit și despre cum arată municipiul Constanța după aproximativ un an de conducere PNL-USR și este de părere că demersurile administrației locale, deși pot aduce beneficii constănțenilor, sunt aplicate haotic. În plus, acesta consideră că nu există comunicare între Municipalitate și locuitori.

„Din păcate, la nivelul municipiului Constanța se iau măsuri foarte drastice, nu există comunicare între administrația locală și constănțeni. După un an de zile, vedem că direcția orașului nu este una pe care constănțenii o așteptau. Poate că intențiile sunt bune, însă toate aceste proiecte, demersuri ale lor trebuie făcute sistematic, într-o ordină anume. Orașul este un șantier, stă pe loc, în ceea ce privește căldura, vom avea mari probleme. Cei care au câștigat alegerile trebuie să își asume.

Cât a condus PSD acest oraș nu a fost vorba despre atât de multe probleme și nici nu s-a pus vorba de organizarea vreunui referendum pentru demiterea primarului. Acesta trebuie să fie un semnal de alarmă pentru PNL că trebuie să asculte de constănțeni. Ei sunt cei care au hotărât și care au votat“, a concluzionat președintele TSD Constanța.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.