Decada Oceanului Planetar, 2021-2030: Forțele Navale Române se implică în protejarea mediului marin

0
21

Forțele Navale Române se implică în protejarea mediului. În colaborare cu Comisia Națională a României pentru UNESCO, au lansat un proiect de responsabilizare a viitoarelor generații de marinari militari pentru combaterea schimbărilor climatice. Programul vizează protejarea oceanului, cel mai mare ecosistem al planetei. Nava școală Mircea va fi ambasadorul României în porturile de pe mapamond.

Cel mai nou raport al Organizației Națiunilor Unite arată că încălzirea globală se accelerează, iar planeta este în suferință. Efectele sunt devastatoare, mai ales pentru mediul marin.

La Delfinariul din Constanța, a fost prezentată proiecția implicării Forțelor Navale Române în programul mondial al Organizației Națiunilor Unite „Decada Oceanului Planetar”, care se desfășoară în perioada 2021-2030, sub patronajul UNESCO. Forțele Navale Române, în colaborare cu Comisia Națională a României pentru UNESCO, lucrează la proiectarea marșului  circumterestru al navei-școală „Mircea”, care urmează să se desfășoare în perioada 2023-2024. Din acest motiv, Forțele Navale Române au lansat un proiect de responsabilitate socială, în cadrul programului mondial al Organizației Națiunilor Unite „Decada Oceanului Planetar”.

Proiectul se va desfășura până în 2030, sub patronajul UNESCO. În această perioadă, Forțele Navale Române vor organiza în porturi din toată acțiuni de conștientizare și vor căuta soluții cu partenerii de peste mari și oceane.

Activități de protejare a biodiversității mediului marin sunt realizate de Forțele Navale Române și în cadrul proiectului „Lumea de Sub Navă”, împreună cu filiala Constanța a Comitetului Național pentru Drepturile Copilului.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.