România sprijină Egiptul în combaterea pandemiei de COVID-19

0
33

O aeronavă C-27 J SPARTAN a Forțelor Aeriene Române a asigurat marți, 10 august, transportul în Republica Arabă Egipt a 525.000 de doze de vaccin anti COVID-19 produs de compania Astra Zeneca, pentru gestionarea pandemiei în această țară.

România a primit cererea de acordare a asistenței internaționale din partea guvernului egiptean, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă, alăturându-se, astfel, eforturilor europene și internaționale de a sprijini Egiptul în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

Dozele de vaccin au fost transportate în cutii frigorifice, împreună cu elementele de răcire și dispozitive de monitorizare a temperaturii, puse la dispoziție de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino“ din București, care asigură respectarea lanțului frigorific până la destinație, la temperaturi de 2-8ºC.

Conform prevederilor HG nr.827 din 5 august 2021, ajutoare umanitare similare ar urma să fie trimise în Albania și Vietnam.

În cursul zilei de luni, 9 august, o aeronavă C 130 Hercules a Forțelor Aeriene Române a asigurat transportul şi în Tunisia a aproximativ 180.000 de doze de vaccin anti COVID-19 produs de compania Astra Zeneca, teste antigen și materiale sanitare, precum și o echipă medicală formată din 13 cadre medicale (cinci medici și opt asistenți medicali) care va oferi sprijin personalului sanitar tunisian în lupta cu virsusul SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.