Decizia ca orele să reînceapă de la 3 ianuarie, boicotată: elevii chiulesc cu acordul profesorilor

2
4693
Elevi la școală. FOTO Cătălin SCHIPOR

Decizia Ministerului Educaţiei ca revenirea elevilor din vacanţă să aibă loc pe data de 3 ianuarie 2022 nu a fost pe placul copiilor, părinţilor ori a profesorilor. Prin urmare, au fost transmise adrese către inspectoratele şcolare, prin care se cerea o derogare cu o săptămână. Exemplu: Loceul Internanţional de Informatică din Constanţa, care a cerut prelungirea vacanţei cu încă o săptămână.

Evident, cererea liceului a fost respinsă, ISJ Constanţa precizând că ministerul de resort a decis structura anului şcolar şi că nu se pot aduce modificări.

În condiţiile date, ce s-a petrecut în prima zi de şcoală din 2022, adică pe 3 ianuarie? În unele unităţi de învăţământ elevii fie au chiulit, fie au fost trimişi acasă de profesori, existând o înţelegere între aceştia în vederea motivării absenţelor.

Întrebat dacă are cunoştinţă de astfel de cazuri, fiindu-i exemplificată o situaţie concretă în acest sens, inspectorul general şcolar al ISJ Constanţa, Sorin Mihai a precizat: “Am discutat cu managementul, sunt la şcoală. Vor trimite dovezi”. De cealaltă parte, un părinte ne-a transmis dovada că fiica sa este acasă, la fel ca şi colegii ei: “Au avut acceptul profesorilor, nici ei nu sunt mulţumiţi că reîncep cursurile de la 3 ianuarie. Este o prostie, vacanţa trebuia să fie cel puţin până pe 10 ianuarie”, a precizat părintele.

UPDATE – ce spun reprezentanţii ISJ Constanţa:

“Astăzi, 03.01.2022, Liceul Teoretic Internațional de Informatică a început cursurile la 8:30. Au fost prezenți aproximativ 90 de elevi. Din cauza numărului scăzut de elevi prezenți, mai mulți părinți au trimis, conform procedurii interne, solicitări prin e-mail, la adresa info@ichc.ro, de a fi învoiți să plece de la școală mai devreme. La sfârșitul zilei au rămas foarte puțini elevi în unitatea de învățământ. Conducerea liceului i-a informat pe părinții elevilor care au absentat că vor fi notați ca absenți în catalog”.

A.C.

2 COMENTARII

  1. Sunteti prosti! Voi auziti ca bat clopotele, dar nu si la ce biserica. Elevii Liceului International din Costanta, in vacanta de 2 sapt. a domnului Campeanu, au facut scoala online cu recapituale(o sapatama) si predare (o saptamana). Iar pentu acest fapt ca s-a facut o sapatamana de scoala cu predare,conducerea a luat hotararea sa dea o saptamana de vacanta in plus deoarece numarul de saptamani este acoperit. Dar ca deobicei voi(adica presa) nu stiti de unde sa mai scoateti rating. Iar acel parinte care va dat informatia, este prost, nu stie pe ce lume traieste si zboara tot ce mananca, atata timp cat elevii si colectuvul profesoral si-au facut datoria de a mai face o saptamana de scoala, nu trebuia atata hazardeala, dar mereu prostii din acest stat primeaza. La fel si voi sunteti prosti ca nu analizati toata informati iar la voi este tot ce zboara se manaca, nu va informati inainte cu toate informatiile care trebuie, voi doar scrieti pentru rating! Rusine sa va fie la toti, parintiilor cop

    • Inainte sa scrii, consulta dex si gramatica. Apoi, daca structura anului scolar a fost decisa de minister, scolile o respecta, nu exista derogare fiindca au facut ei mai multa carte preventiv, pentru a-si lua libere. Intelegerile in afara structurii decise de minister nu au relevanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.