Inspectoratul Școlar a respins propunerea Liceului Internaţional de Informatică de a avea o săptămână de vacanţă de iarnă în plus. Care este motivul!

1
4291
Elevi la școală. FOTO Cătălin SCHIPOR Poză cu rol ilustrativ

Inspectoratul Școlar Județean din Constanța a respins propunerea unui liceu constănţean de a avea o săptămână de vacanţă de iarnă în plus, iar școala se redeschide începând cu data de 3 ianuarie 2022.

“În săptămâna 03-07/01/2022 vom realiza activități de recapitulare/fixare a materiei, cât şi activități instructiv educative, prin prezentare de proiecte școlare, pe diferite teme. În săptămâna 10-14/01 se vor încheia mediile pe Semestrul I, iar elevii vor avea posibilitatea de a mai răspunde, dacă vor, la anumite materii. Precizăm că am făcut tot ce era posibil pentru a beneficia de o săptămână de vacantă în plus, dar nu ni s-a permis. Sperăm ca noul an să vă aducă multă sănătate, bucurii şi multe împliniri, atât în plan personal, cât profesional. La mulți ani“, se arată într-o adresă transmisă de conducerea Liceului Internațional de Informatică din Constanța, către părinţii elevilor acestei unităţi de învăţământ.

De cealaltă parte, contactat de Focus Press, inspectorul general şcolar Sorin Mihai a precizat: “În mod evident, nu putem nici să respingem, nici să aprobăm, odată ce structura anului școlar este stabilită prin ordin de ministru. Nu avem competențe în această privință”.

În acelaşi context, şeful ISJ Constanţa a mai reamintit că structura anului şcolar este următoarea: “Vacanță de iarnă — vineri, 24 decembrie 2021 — duminică, 2 ianuarie 2022, pentru clasele din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal, respectiv vineri, 24 decembrie 2021 — duminică, 9 ianuarie 2022, pentru grupele/clasele din învățământul preșcolar și primar Cursuri — luni, 3 ianuarie 2022 — vineri, 14 ianuarie 2022, pentru clasele din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal, respectiv luni, 10 ianuarie 2022 — vineri, 14 ianuarie 2022, pentru grupele/clasele din învățământul preșcolar și primar”.

A.V.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.