Decizia instanței: Primăria Constanța începe procedura de executare silită a lui Tudorel Economu, pentru o datorie de peste un milion de euro

0
5062

Afaceristul constănțean Tudorel Economu este executat silit, la cererea  Primăriei municipiului Constanța, din cauza unei creanțe de peste un milion de euro.

Judecătoria Sectorului 1 București a admis, miercuri, 7 mai, cererea formulată de Biroul Executorului Judecătoresc Bogdan Ionică din Constanța și a încuviințat executarea silită care face obiectul unui dosar de executare, în baza unui titlu executoriu.

Mai exact, Economu a convenit, în urmă cu mai mulți ani, împreună cu reprezentanții primăriei, pe vremea fostului primar Radu Mazăre, să cumpere un teren în stațiunea Mamaia, aproape de centrul stațiunii, pe malul lacului, pe care și-a ridicat o construcție, urmând a plăti acest teren în rate. A fost încheiată o convenție în acest sens, autentificată la Birou Notarial Public Darie Ruxandra Luminița, act cu titlu executoriu.

Numai că în ultimii ani, Nici Mazăre nu a mai fost primar, dar nici Tudorel Economu nu și-a mai plătit ratele, așa cum a fost înțelegerea. Pentru acest motiv a fost dat în judecată, inițial de fosta administrație publică, pe vremea lui Decebal Făgădău, când Economu a obținut, în instanță, suspendarea executării. Ulterior, a fost chemat în judecată din nou, odată în 2019, iar de această dată primăria a avut câștig de cauză, la Judecătoria Sectorului 2 București.

Acțiunea în instanță a fost înregistrată luni, 24 mai, iar miercuri deja a venit și pronunțarea:

Admite cererea formulată de petentul BEJ BOGDAN IONICĂ. Încuviinţează executarea silită ce face obiectul dosarului de executare silită nr. 633/2021, în baza titlului executoriu reprezentat de Convenţia autentificată la B.N.P. Darie Ruxandra Luminiţa, modificată prin Actul adiţional autentificat la B.N.P. Darie Ruxandra Luminiţa, rectificat prin Încheierea de rectificare emisă de B.N.P. Darie Ruxandra Luminiţa, Actul adiţional-Contract autentificat la B.N.P. Bratu Daniel Dumitru, Actul adiţional autentificat la B.N.P. Boruna Chirata şi Asociaţii, pentru recuperarea creanţei în valoare de 1.111.517,27 Euro la cursul B.N.R. din ziua plăţii, sumă ce urmează a fi actualizată cu rata inflaţiei, la care se adaugă cheltuieli de executare silită, împotriva debitorului ECONOMU TUDOREL ŞI ECONOMU MARIANA, la cererea creditorului MUNICIPIUL CONSTANŢA PRIN PRIMAR, prin toate modalitățile prevăzute de lege. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită. Prezenta încuviinţare a executării silite produce efecte pe întreg teritoriul ţării. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței astăzi, 26.05.2021”, se arată în încheierea de ședință.

Așa cum se poate observa, hotărârea instanței nu poate fi atacată. Practic, în acest moment, creditorul – Primăria Constanța – îi poate bloca conturile afaceristului și îi poate scoate bunurile la vânzare, în vederea recuperării întregului debit, reprezentând prețul terenului din Mamaia.

Putem spune că actuala conducere a Primăriei Constanța doar beneficiază de demersurile făcute în prealabil, de fosta administrație, adică cei de acum doar încasează. Ca să nu mai spunem că avocatul lui Economu care îi apăra interesele împotriva creditorului-Primăria Constanța a fost Felicia Ovanesian, city-managerul municipiului Constranța.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.