Decizie definitivă a judecătorilor, în „războiul“ dintre moștenitorii „Regelui Plajelor“ și conducerea Romned: instanța a respins acțiunea

0
3696

Unul dintre procesele în care moștenitorii „Regelui Plajelor“ – Victor Băldescu – au cerut anularea unei hotărâri a Adunării Generale a Acționarilor (AGA) Romned s-a încheiat. Judecătorii au respins acțiunea ca nefondată, în recurs, iar hotărârea este definitivă.

Așa cum am mai arătat, Victor Băldescu a murit în urmă cu aproape opt ani, lăsând în urmă o avere fabuloasă. Însă, lupta cea mare se dă între ceilalți acționari din cadrul SC Romned Port Operator SA, aceasta fiind unul dintre cei mai importanți operatori de plaje de pe litoral și, totodată, un important agent economic din Portul Constanța.

Este lesne de înțeles natura proceselor începute în ultimii ani, între moștenitori și acționari, iar unele dintre aceste dispute au un ușor iz penal. Trecând peste alte amănunte, se pare că implicat în aceste cauze este și Sorin Greavu, cel alături de care Băldescu senior a înființat societatea. Fosta soţie a lui Băldescu, Mariana Georgescu, susţine că Greavu a devenit acţionar majoritar al societăţii prin „tertipuri“ şi, prin urmare, îi păgubește pe moştenitori defunctului de bunuri, lichidităţi şi acţiuni. De altfel, Mariana Georgescu, mama unuia dintre copiii lui Băldescu, a depus plângeri în atenţia parchetelor, iar în paralel s-a adresat instanţelor de judecată.

Într-una din plângerile sale se face referile la falsuri în actele Romned. Georgescu susţine că inclusiv semnătura defunctului Băldescu ar fi fost falsificată pe mai multe documente.

Într-un alt dosar, civil de această dată, fiul și fosta soție a defunctului au cerut anularea hotărârii AGA nr. 42/27.03.2012, cerere care a fost respinsă pe 17 mai 2021, la Tribunal. Hotărârea instanței a fost atacată cu apel, iar aceasta s-a pronunțat definitiv joi, 9 martie a.c. Magistrații au respins apelurile ca nefondate.

La momentul decesului, Victor Băldescu deţinea în cadrul Romned Operator SA un număr de 2.381.863 de acţiuni, reprezentând o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 96,745%, fapt atestat şi de certificatul constatator emis de ONRC la data de 16.09.2014. Ulterior decesului lui Victor Băldescu (care a deţinut şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii), a fost convocată o Adunare Generală a Acţionarilor, în prezenţa unui număr de acţionari ce reprezentau 0,966% din capitalul societăţii, în cadrul acesteia fiind ales un nou Consiliu de Administrație, format din Sorin Greavu (preşedinte – administrator executiv), Dan Viorel Greavu, Cristina Iacob, Adrian Mecu, Florentina Ghiţă, Liliana Cătălina Stan, toți aceștia fiind cei împotriva cărora Mariana Gerogescu a formulat plângerea penală, care a fost clasată de Parchet.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.