Decizie definitivă în dosarul vânătorilor clandestini care s-au răsturnat cu mașina pe câmp, la Tuzla: unul dintre ei a murit

0
277

Sentință definitivă în cazul unui braconier, acuzat de ucidere din culpă, după ce s-a răsturnat cu mașina, pe câmp la Tuzla, incident în urma căruia și-a pierdut viața o persoană.

În luna noiembrie 2017, mai multe persoane au participat la o partidă ilegală de vânătoare, pe raza comunei Tuzla. Fiind noapte, vizibilitatea pe câmp era redusă, iar la un moment dat, în timp ce se deplasau cu mașina, aceasta a nimerit într-un șanț și s-a răsturnat. În urma incidentului, un bărbat în vârstă de 44 de ani și-a pierdut viața.

La fața locului a fost solicitat un echipaj al Secției Rurale nr 3 Poliție-Mangalia și un echipaj al Serviciului Ambulanță.

De remarcat că, imediat după producerea accidentului, șoferul, a fugit de la fața locului, de teamă să nu fie prins. S-a întors, însă, în scurt timp și a încercat să acorde primul ajutor celui care și-a pierdut viața, Vasile Marian Băncescu, bărbatul de 44 de ani, neștiind că acesta deja nu mai respira. În momentul când au sosit polițiștii, cei doi bărbați rămași în viață se aflau împreună cu victima la câțiva metri de mașina răsturnată.

Cercetările au fost continuate, iar șoferul autoturismului, Vasile Oancea, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Prima instanță, Judecătoria Mangalia, l-a găsit vinovat și l-a condamnat, pe 12 decembrie 2020, la o pedeapsă de doi ani și zece luni de închisoare, cu suspendare. Hotărârea Judecătoriei Mangalia a fost atacată cu apel, la Curtea de Apel Constanța, care s-a judecat vineri, 16 aprilie. Aici instanța a menținut decizia judecătorilor de pe fond, însă au dispus și confiscarea armei de vânătoare marca  ”Baikal” de calibrul 12 mm, plus un număr de cartușe.

De această dată, sentința este definitivă.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.