Primarul Chițac interzice karturile în Mamaia? Primul regulament al noii administrații care va fi contestat în instanță

0
1992

Vineri, a avut loc dezbaterea publică pe tema Proiectului de hotărâre referitor la Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța, organizată de Primăria Municipiului Constanța. Unul dintre participanți a reclamat că nu poate fi interzisă desfășurarea agrementului pentru copii în stațiunea Mamaia.

Primăria Constanța vrea să impună noi reguli pentru desfășurarea activităților comerciale în municipiu, întocmind un nou regulament în acest sens, care a fost în consultare publică și a și fost dezbătut de față cu cei vizați, vineri, 16 aprilie a.c.

Majoritatea celor prezenți s-au declarat nemulțumiți de Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța propus de Primărie, solicitând modificări ale prevederilor acestuia. Unul dintre reclamanți a fost Alexandru Răzvan Delcă care, împreună cu partenerul său de afaceri, Cornel Marian Boeru, desfășoară activități de agrement pentru copii în Mamaia. Acesta și-a exprimat nemulțumirea față de decizia administrației locale de a nu mai permite circulația karturilor în stațiune, după aprobarea noului regulament, așa cum a aflat de la angajații Direcției Autorizare și Sprijin Operatori Economici.

„Am întrebat la Agenți Economici când se organizează, în acest an, licitațiile pentru închirierea de amplasamente unde pot fi amenajate spații de agrement, de unde copiii să poată închiria karturi, de exemplu, și am aflat că nu vor mai avea loc. Este deja o decizie luată, am înțeles. Pentru că pe domnul Chițac îl derajează prezența karturilor printre picioarele turiștilor care se plimbă pe faleză. Nu înțelegem de ce îl deranjează dacă turiștii cer asta, vor să închirieze karturi, să se plimbe prin stațiune. Nu înțelegem de ce domnul primar vrea să interzică sportul de agrement în Mamaia, după doi ani de stat în casă, în pandemie. De ce vrea să renunțe copiii să pedaleze, la sport, la mișcare? Karturile se plimbă pe pista de biciclete, nu deranjează. Nu înțeleg pe ce bază s-a luat această decizie, pe ce criterii.

Suntem primii care am venit în Mamaia și am oferit agrement pentru copii, iar în ultimii patru ani am plătit către Primăria Constanța taxe de cel puțin 1 milion de lei. De ce vrea să renunțe Primăria la acești bani? I-am plătit deși, în acești patru ani, ne-am lovit de nepotisme, de mici abuzuri în serviciu ale angajaților Primăriei, care au venit, uneori, în control direct de pe plajă, în costum de baie“, ne-a declarat Alexandru Răzvan Delcă.

Acesta a reclamat interzicerea karturilor în stațiunea Mamaia la dezbaterea publică a regulamentului, de vineri, 16 aprilie a.c., dar niciun reprezentant al Primăriei prezent la întâlnire nu a știut să îi răspundă dacă se va întâmpla acest lucru sau nu. Doar i-au consemnat punctul de vedere și i-au transmis că deciziile cu privire la activitățile comerciale vor fi luate în perioada următoare.

În final, afaceristul Delcă ne-a precizat că dacă Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța va include interzicerea karturilor în stațiunea Mamaia și va fi aprobat cu această prevedere, îl va ataca în instanță, împreună cu partenerul său de afaceri.

Deocamdată, nu am primit un punct de vedere al Primăriei Municipiului Constanța cu privire la acest subiect, îl vom publica imediat ce ne va fi transmis.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.