Municipiul Constanța scapă de restricțiile de weekend, de săptămâna viitoare

3
48025

Din 28 martie 2021 în municipiul Constanța au intrat în vigoare măsurile impuse de Guvern prin Hotărârea cu numărul 20 prin care circulația în zilele de vineri, sâmbătă și duminică este restricționată începând cu ora 20.00, iar magazinele se închid de la ora 18.00. Însă, pentru că în ultima săptămâna incidența este pe un trend descrescător, din weekendul viitor orașul de la malul mării nu va mai avea aceste restricții.

Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi iar oamenii deja încep să își facă cumpărăturile pentru masa de Paște. În condițiile în care în weekend magazinele se închid la ora 18.00 aglomerația este cu atât mai mare. Însă, pentru constănțeni există o veste bună. Prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa, a precizat că de săptămâna viitoare nu vor mai fi restricții în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

„Până la Paște vom scăpa de restricțiile de weekend. Avem șanse mari ca până săptămâna viitoare (vineri) când ar trebui să constatăm noul prag al ratei de incidență pentru următoarele 14 zile, să fim sub patru la mie. Asta cu condiția să nu devenim mai optimiști decât trebuie și să începem să transmitem virusul între noi cât să inversăm trendul”, a precizat Silviu Coșa.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis o dată cu prelungire a stării de alertă ca pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00, astfel în noaptea de Înviere nu vor fi restrcții de circulație.

Odată cu eliminarea restricțiilor de weekend va rămâne în vigoare carantina de noapte între orele 22.00-05.00, iar magazinele se vor închide la ora 21.00. Excepție fac unitățile farmaceutice, benzinăriile și operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, care își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Cum se poate circula pe timp de noapte

Circulația în intervalul orar 22:00 – 5:00 este permisă doar pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Mihaela GIUGLEA

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.