Declarația șocantă a unui taximetrist în dosarul în care Beinur a fost împușcat: S-a urcat în mașină cu pistolul și mi-a zis „Dă-i, dă-i!”

0
5370
Nuredin Beinur. FOTO: Facebook

Tiberiu Ștefan Neicu (Tibi Ștefan), cunoscut ca Tibi Francezu, a fost condamnat, în august a.c., la 1 an și 9 luni de închisoare cu suspendare, pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, de unde rezultă că victima, adică Nuredin Beinur, nu a depus plângere. Decizia nu a fost definitivă, dar nici nu a fost depus apel. Însă, detalii halucinante au ieșit la iveală (la audieri), în speță declarația unui taximetrist, care se pare că l-a dus pe Tibi Francezu la localul unde a avut loc nefericitul eveniment, după care l-a luat și s-au deplasat în centrul capitalei.

Totul s-a petrecut în martie 2022, la localul Voievodal din București, acolo unde Nuredin Beinur, din Mangalia, a fost împușcat, în zona ochiului, cu un pistol neletal de către Tibi Francezu. Beinur s-a dus la spital, a primit îngrijiri medicale, însă, la acea dată, a spus că nu depune plângere. A dat declarație ca martor, relatând cum a ajuns la localul Voievodal din București, venind de la un alt local, de la o zi de naștere. Aici, la masa lui au tot venit persoane care voiau să discute cu el despre un conflict anterior de la un alt local. Le-a spus că nu au ce să discute, dar au instat, inclusiv să se împace. Apoi s-a dus la toaletă, iar când s-a întors l-a văzut pe Tibi Francezu în fața lui, la o distanță de circa 5 – 7 metri, care avea un pistol pe care l-a îndreptat spre el și a tras. Apoi, agresorul a fugit, iar Beinur s-a dus la spital.

Taximetrist: S-a urcat în mașină, avea un pistol mic și mi-a zis: ”Dă-i, dă-i, repede, repede!”

Cercetările au continuat, astfel că, printre declarațiile martorilor s-a aflat și una a unui taximetrist.

Acesta a declarat că, la data de 19.03.2022, în jurul orei 3:29, a preluat o comandă de pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 7A, din faţa restaurantului Voievodal, comandă făcută prin intermediul aplicaţiei Star Taxi. O persoană a urcat în maşină şi i-a comunicat că trebuie s-o ducă într-un în complex rezidenţial, lucru care s-a şi întâmplat. Ajungând la destinaţie, clientul i-a solicitat să îl aştepte în faţa barierei timp de 5 minute pentru că dorea să îl conducă înapoi la locul preluării. Zis și făcut. Au ajuns înapoi la local, clientul spunându-i să parcheze taximetrul în faţa localului şi să îl aştepte întrucât nu va sta mult, iar apoi să-l conducă din nou acasă, Taximetristul a observat că  a intrat în restaurantul Voievodal, iar după aproximativ 6-7 minute a ieşit din restaurant alergând către autoturism. A deschis uşa din faţă a maşinii şi s-a urcat, iar el a observat cum acesta ţinea în mână un pistol mic, de culoare închisă, împrejurare în care i-a comunicat de mai multe ori „Dă-i, dă-i, dă-i, repede, repede”

Taximetristul a pornit autoturismul, iar singura discuţie pe care a avut-o cu clientul respectiv a fost în legătură cu destinaţia finală, fiind asigurat că nu va fi implicat şi să stea liniştit. Pe parcursul deplasării, martorul a observat cum clientul şi-a asigurat pistolul, l-a băgat în buzunar, după care i-a precizat că nu mai merge acasă şi să îl ducă în centrul oraşului. Martorul a precizat că fost cuprins de un sentiment de teamă şi că nu a observat unde s-a îndreptat clientul său după coborârea din taxi, fiind foarte speriat.

Tibi Francezu a fost trimis în judecată pe 10.05.2022, la Judecătoria Sectorului 1 București, iar pe 2.08.2022 a fost condamnat cu suspendare pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Citește și:

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.