Delta Dunării este spectaculoasă și iarna, iar sărbătorile pot fi petrecute într-un mod inedit

0
356

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar în acest an pandemia de coronavirus i-a făcut pe cei mai mulți dintre români să aleagă să își petreacă vacanțele în țară. Acesta se pare că va fi trendul și în perioada iernii, desigur dacă restricțiile impuse de Guvern vor permite acest lucru. Dacă totuși vom putea pleca în concedii, trebuie să avem grijă să alegem destinații sigure. Una dintre ele este Delta Dunării, care este la fel de spectaculoasă iarna ca și vara.

Poate vi se va părea ciudat să mergeți în Deltă în anotimpul rece, dar trebuie să știți că puteți vedea o lume a apelor înremenită în îngheț și în jur de 100 de specii de păsări pe care nu le puteți vedea vara. Tot iarna vă puteți  bucura de un pescuit la copcă. Delta Dunării este cunoscută ca o zonă cu populație multietnică, în multe comunităti predomină rușii lipoveni și ucrainenii, care sărbătoresc Crăciunul și Revelionul pe rit vechi. Este deci o ocazie bună de a intra în contact cu tradițiile localnicilor și de a petrece de două ori sărbătorile de iarnă.

Sigur, niciun Crăciun nu ar trebui să fie lipsit de sărmăluțe, piftie sau de cozonaci. Dar în Delta Dunării, pe lângă toate aceste bunătăți, poți mânca de Crăciun și câteva preparate proaspete dintr-o gama diversă de peşte. Printre mâncărurile tradiționale din zona se numără ciorbă de peşte, plachia, crapul prăjit cu mujdei de usturoi, saramură de peşte cu mămăliguță și salată de icre.

Delta Dunarii poate fi o surpriză încântătoare pe timp de iarnă și merită vizitată. Asta îi îndeamnă pe turiști și Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.

Delta reprezintă o destinație unică în orice anotimp, dar să nu uităm că din cele 14 minorități care locuiesc în armonie în județul Tulcea, tradițiile pe care aceste minorități le promovează, modul în care ele știu să organizeze sărbătorile, fac din destinație o destinație unică din acest punct de vedere. Recomand tuturor turiștilor să încerce măcar o dată să petreacă Crăciunul și Anul Nou în Deltă. Delta e fantastică în orice anotimp. Iarna când se așează bruma peste vegetația din Deltă, când ai posibilitatea să vezi Delta în adâncime pentru că sunt locuri pe care le redescoperi pe timp de iarnă pentru că vara e mai greu să vezi anumite lacuri sau canale, merită să veniți pentru că este o zonă superbă”, a precizat Cătălin Țibuleac.

Și operatorii din Deltă au început să se pregătească pentru sărbătorile de iarbă, astfel au fost pregătite pachete turistice. Managerul unui resort de cinci stele spune că deja au un grad de ocupare de aproximativ 40%.

Anul trecut am organizat pentru prima dată Crăciunul și Revelionul și feedback-ul oaspeților a fost unul foarte pozitiv, avem deja cereri pentru anul acesta din partea lor. Dorim să schimbăm această idee de sezonalitatea Deltei, dorim să configurăm pachete pentru partea de extra sezon și să aducem turiști în Deltă chiar și în timpul iernii. La pachetele pe care le-am configurat avem extra all inclusive. Pentru 1 Decembrie prețurile pornesc de la 140 de euro de persoană pe noapte, de Crăciun 150 de euro, iar pentru Revelion prețurile pornesc de la 168 de euro pe noapte”, a specificat Beniamin Crăciun.

Mihaela GIUGLEA

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.