Demarează lucrările de extindere a Delfinariului din Constanța

0
648
Delfinariu Constanța

Delfinariul din Constanța are în fiecare an tot mai mulți vizitatori, foarte mulți dintre aceștia turiști. Drept urmare, aici s-a impus o investiție de amploare, iar acest lucru s-a concretizat prin semnarea contractului pentru extinderea Delfinariului.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a semnat în august 2019, împreună cu Ministrul Turismului de la acea dată, Bogdan Trif, contractul de finanțare pentru proiectul „Extindere Delfinariului, municipiul Constanța”.

Proiectul prevede lucrări de extindere a bazinului existent prin adăugarea unui bazin, cu realizarea unei zone ce va putea fi descoperită în sezonul favorabil și realizarea unei suprafeţe vitrate acrilice pentru creşterea activităţii de interacțiune cu delfinii.

În cursul zilei de 16 iulie, la CMSN Constanța a fost semnat contractul care dă startul lucrărilor.

„Suntem la Delfinariul Constanța, semnăm ordinul de începere pentru extinderea Delfinariului. De ce am ajuns la această extindere? În discuțiile pe care le-am avut cu echipa de la Delfinariu mi-am dorit întotdeauna să mărim numărul de animale, numărul de delfini în primul rând, de mamifere și nu se putea face cât timp nu se extinde acest Delfinariu. Astăzi semnăm contractul de extindere, îi mulțumesc domnului Bîlbă cu care am colaborat și colaborez foarte bine în cei patru ani de mandat și știu câte eforturi a depus și depune ca lucrurile să se desfășoare foarte bine la Delfinariu. Prin această investiție vom duce Delfinariul la standarde europene“, a declarat Marius Horia Țuțuianu, președintele CJ Constanța.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 5,6 milioane euro, din care 70% sunt asigurați de către Ministerul Turismului (conform H.G. nr. 558/2017), iar diferența de 30%  de către Consiliului Judeţean Constanţa

„Doresc ca lucrările să se termine la timp, exact cum s-au terminat și în 2016, mai devreme decât ar fi trebuit. Sper ca peste 24 de luni constănțenii, turiștii din România, turiștii din străinătate să beneficieze de acest Delfinariu nou la standarde europene. Nu e simplu să găsești cinci milioane de euro în ziua de azi pentru astfel de investiții. Sunt greu de găsit fonduri europene pentru delfinarii, dar totuși a găsit la Ministerul Turismului, la domnul Bogdan Trif soluția de a ne finanța și avem un început important, în 24 de luni un nou Delfinariu“, a precizat dr. Adrian Bîlbă, directorul CMSN.

Prin această investiție, Delfinariul se va extinde de la 1 milion de metri cubi la 4 milioane de metri cubi, de la 180 de metri suprafață, la 800 de metri suprafață, putând fi găzduiți astfel cel puțin șase delfini.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.