Demiteri și anchete la Drobeta – Turnu Severin în cazul fetei violate și incendiate

0
482
Imagine cu rol ilustrativ, FOTO -Ichigo121212/Pixabay

Cazul minorei incendiată de violator după ce l-a reclamat la poliție a arătat cât de slab este sistemul de evaluare a deținuților care cer eliberarea condiționată și cât de superficiali sunt unii dintre anchetatori.

Ministrul Justiției l-a demis din funcție în cursul zilei de 16 iunie, pe directorul Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării procesului-verbal nr.20020/169 din 28.03.2019 emis de Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin privind deținutul Ion Turnagiu. În baza aceluiași document a fost demis și directorul adjunct al Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin.

S-a solicita Consiliului Superior al Magistraturii, sesizarea Inspecției Judiciare a CSM în vederea efectuării de verificări cu privire la modul de respectare a dispozițiilor legale care reglementează liberarea condiționată în dosarul 3349/225/2019 al Tribunalului Mehedinți privind cererea de liberare condiționată a deținutului Ion Turnagiu. În plus, a solicitat sesizarea Inspecției Judiciare pentru a efectua un control tematic privind modul de respectare a acelorași dispoziții legale, la nivel național, având în vedere că această problemă a devenit recurentă și s-a manifestat din plin și în cazul legii privind recursul compensatoriu, cu consecințe grave asupra siguranței cetățeanului.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.