Deoarece constănțenii așteptau, uneori, și câteva zile, asistenți medicali din cabinetele medicale școlare, detașați la Serviciul de Ambulanță

0
1163

În ultima perioadă, tot mai mulți constănțeni acuză faptul că așteaptă uneori și câteva zile până la sosirea unei ambulanțe, pentru a fi testați pentru COVID-19, după ce au sunat la 112. Pentru a rezolva această situație, Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța a detașat asistenți medicali din rețeaua de medicină școlară.

După ce asistenții medicali din rețeaua de medicină școlară au fost detașați mai întâi la Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, apoi chiar și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, săptămâna trecută, 15 dintre ei au fost detașați la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța.

În acest fel, timpii de așteptare se vor scurta și poate constănțenii nu vor mai acuza faptul că uneori așteaptă și câteva zile până sosește o ambulanță, după ce au sunat la 112, pentru a fi testați pentru COVID-19, deoarece prezintă simptomatologie specifică.

„Având în vedere situația epidemiologică la nivel județean și numărul mare de solicitări către Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, în vederea recoltării de probe pentru stabilirea diagnosticului de sindrom respirator acut sever determinat de noul coronavirus, și pentru a păstra o capacitate de intervenție/testare constantă, Direcția de Sănătate Publică Constanța a făcut demersurile necesare, iar în data de 17.11.2020, prin ordin semnat de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, au fost detașați la Constanța 15 asistenți medicali din rețeaua de medicină școlară“, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.