Deputatul Rizea: Un bloc din Medgidia, în pericol de prăbușire

0
1807

Cristina Rizea, deputat USR PLUS de Constanța, a mers joi, 18 martie a.c., la Medgidia, unde o asociație de proprietari încearcă din răsputeri să convingă Primăria din localitatea că blocul în care aceștia locuiesc este în pericol de prăbușire.

Proprietarii apartamentelor au sesizat de mai multe ori Primăria asupra faptului că versantul de pământ pe care sunt construite blocurile R11, R13 și R14, de pe Fundătura Rahovei, este parțial surpat, iar starea acestuia se degradează în fiecare zi. După fiecare ploaie sau zăpadă, cantități de pământ de pe versant o iau la vale, astfel încât porțiuni din fundația de beton a blocului au rămas descoperite.

„Această situație îngrijorătoare mi-a fost adusă la cunoștință de consilierii locali U.S.R.-P.L.U.S. din Medgidia care, la rândul lor, au susținut demersul celor care locuiesc în această zonă și au făcut adrese la Primărie pentru soluționarea acestei situații. Am fost astăzi (18.03.2021 – n.r.) acolo și am văzut cu ochii mei dezastrul. Mi se pare cu atât mai grav cu cât aici vorbim de o zonă de blocuri. Sunt foarte mulți copii care se expun unui risc uriaș lângă un versant din care se desprind pietre și pământ, neavând nicio formă de delimitare prin îngrădire. Suntem încă în stadiul în care un eveniment nefericit poate fi evitat.

Am înțeles de la cei de aici că reprezentanți ai Primăriei au mai fost in zonă să vadă, dar doar atât. Nicio măsură nu a fost luată, iar oamenii sunt din ce in ce mai îngrijorați de locuințelor lor. Cred că trebuie ca autoritățile locale trebuie să se trezească din euforia post alegeri și să înceapă să privească lucrurile foarte serios, să caute de urgență părerilor experților privind măsuri de consolidare a malului cu risc de alunecare, dar și delimiteze, tot de urgență, zona înclinată, pentru ca niciun copil nesupravegheat să nu se poată răni“, a declarat deputatul Cristina Rizea.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.