Deschiderea anului universitar! Vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Educaţiei s-au întâlnit cu rectorii şi reprezentanţii studenţilor

0
146
sursa foto: Raluca Turcan/Facebook

Vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Educaţiei, Monica Anisie, au avut miercuri seara, la Guvern, o întâlnire cu 15 rectori ai universităţilor româneşti – conducerea Consiliului Naţional al Rectorilor, cu reprezentaţii asociaţiilor studenţilor ANOSR, UNSR, USR şi LSRS, precum şi reprezentanţii sindicatului Alma Mater proveniţi din 11 universităţi.

Am discutat subiecte de maximă importanţă pentru deschiderea anului universitar în cele mai bune condiţii posibile din perspectiva securităţii sanitare combinată cu nevoia de continuare a actului educaţional. (…) S-a agreat inițierea unor demersuri împreună cu Ministerul Fondurilor Europene pentru susținerea cheltuielilor materiale ocazionate de nevoia de prevenire și diminuare a riscului Covid și de continuare a procesului educațional în învățământul superior. (…) Reprezentanții mediului universitar au apreciat în mod special includerea universităților românești ca promotori eligibili în cadrul PNRR, prin OUG 155/2020, considerând esențial acest aspect”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook. Conform acestuia, s-au reţinut argumentele aduse de mediul universitar şi se va lua în considerare oportunitatea iniţierii unei hotărâri de guvern de creştere a cifrei de şcolarizare, în scopul susţinerii tinerilor care doresc să îşi continue studiile la nivel universitar în România.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.