Cercetat pentru trafic de droguri, un constănțean cere instanței să-i înapoieze mașina confiscată, un Porsche Panamera

0
4982
sursa foto: www.pixabay.com

Un constănțean cercetat pentru trafic de droguri și constituire a unui grup infracțional organizat, care furniza ”material” unor clienți din ”lumea bună” a orașului a cerut judecătorilor să-i înapoieze autoturismul pus sub sechestru.

A.F. Ianoș a formulat o cerere, la Tribunalului Constanța, prin care cere să-i lase în custodie autoturismul Porsche Panamera, asupra căruia a fost instituit sechestrul asigurator, fiind indisponibilizat. În urma analizării cererii, miercuri, 16 septembrie, judecătorii au respins cererea formulată, astfel că autoturismul a rămas indisponibilizat, întocmai cum s-a decis în luna aprilie a anului trecut. Înainte de a se aplica măsura sechestrului asigurator asupra autoturismului, anchetatorii au stabilit că acesta a fost lăsat ”amanet” unei persoane din Brăila, contra sumei de 15.000 de euro, probabil pentru a putea achiziționa cantitatea de stupefiante descoperită ulterior asupra constănțeanului.

”Ursulețul cu coca”

În ceea ce privește judecata pe fond, dosarul se află în curs de soluționare pe rolul Tribunalului.

De precizat că, la începutul anului trecut, organele de urmărire penală au oprit în trafic, în zona staţiei de taxare Feteşti, de pe autostrada A2, autoturismul marca Renault Laguna ce circula pe direcția București-Constanța. În interior au fost identificați două persoane, iar în portbagaj a fost găsită o cutie din carton alb în care se aflau mai multe dulciuri și un urs din pluș.

Procedând la palparea ursului din pluș maro, la interior, în zona mediană, lucrătorii de poliție au stabilit că se află un obiect de formă solidă. În continuare, îndepărtând cusătura din zona gâtului jucăriei, în interior a fost identificat un obiect de formă neregulată compus dintr-un înveliș din scotch culoare maro ce conține la interior o substanță albă pulverulentă, presată sub formă paralelipipedică. Între foliile din scotch care formează învelișul a mai fost identificată o substanță maro, granulată, cu miros de cafea”, au stabilit procurorii DIICOT, la vremea respectivă. După analizele de laborator s-a stabilit că în interiorul ursulețului se aflau 494,6 grame de cocaină.

Următorul termen, pe fondul cauzei, este pe data de 23 septembrie. Bărbatul, împreună cu concubina acestuia și încă patru persoane, sunt cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat și pentru trafic de droguri.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.