Deși Primăria nu mai vrea să plătească chirie pentru sediile SPIT, a fost semnat un nou contract de locațiune, până în 2027

0
652

Deși s-a tot vorbit de mutarea activității S.P.I.T. din cele două sedii în care funcționează acum și de reabilitarea unor clădiri R.A.E.D.P.P. pentru aceasta, a fost semnat un nou contract de locațiune, valabil până în 2027.

În luna februarie a.c., viceprimarul U.S.R. Constanța, Florin Cocargeanu, anunța că administrația locală nu mai vrea să plătească 41.000 de euro lunar pentru închirierea celor două clădiri în care funcționează Serviciului Public de Impozite și Taxe. „Trebuie să vedem cum mutăm ce avem în sediul de pe Sulmona, care e mai mic, în cel de pe Tomis. Renunţăm la sediul de pe Sulmona şi mai stăm în cel de pe Tomis până reuşeşte R.A.E.D.P.P. să reabiliteze din sediile pe care le deţine, pentru a muta activitatea S.P.I.T. în ele“, preciza Florin Cocargeanu.

O lună mai târziu, Stere Hira, directorul general interimar al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța, anunța, într-un interviu Focus Press, că pentru relocarea S.P.I.T. se va reabilita clădirea de pe strada Mercur nr. 10. „Pentru cele două clădiri unde funcţionează S.P.I.T. se plăteşte peste 500.000 de euro anual“, declara Stere Hira.

Contractele Primăriei cu cele două firme care dețin imobilele se încheie la sfârşitul acestui an şi exista varianta prelungirii, însă reprezentanții Municipalității spunea că nu mai intenţionează acest lucru.

Cu toate acestea, săptămâna trecută, S.P.I.T. a semnat un nou contract de locațiune cu S.C. Eden S.R.L., pentru ca acesta să-i asigure, în continuare, folosința bunului imobil de pe Bulevardul Tomis nr. 112, în suprafață de 2.494,35mp și regim de înălțime S+P+5E. Culmea, acesta va fi valabil până la 31.12.2026, urmând să producă efecte de la data de 01.01.2022.

Chiria rămâne de 9 euro/mp/lună, fără T.V.A., rezultând o valoare de 22.449,15 euro fără T.V.A./lună. Prețul în lei este de 130.633,84 lei inclusiv T.V.A., iar acesta se va actualize conform cursului euro comunicat de Ministerul Finanțelor Publice.

Contractul se poate încheia, totuși, înainte de termen, de comun acord. În plus, S.P.I.T. și-a rezervat dreptul de a-l denunța unilateral, înainte de data expirării, dacă apar circumstanțe ce nu au putut fi prevăzute la data încheierii sale și care conduc la modificarea clauzelor contractuale în așa măsură încât ar dăuna interesului public, dacă se va lua decizia reorganizării locațiilor sale etc. Denunțarea nu poate, însă, avea loc mai devreme de un an de la data încheierii contractului.

Reamintim că proprietarul clădirii, Eden S.R.L., are ca unic asociat pe Neculai Belciu, care are în derulare mai multe proiecte imobiliare în Constanța. Culmea, terenul pe care a fost construit imobilul a aparținut chiar R.A.E.D.P.P., dar acesta a fost vândut în 2004, pentru 32.945 de euro.

Firma are ca principal obiect de activitate „Închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“, iar în 2019 a realizat o cifră de afaceri de 2.112.255 de lei și un profit net de 1.183.821 de lei, având un număr mediu de trei salariați.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.